Camera de Comert si Industrie Iasi

Soluționarea litigiilor prin
arbitraj comercial
 
Servicii suport
pentru mediul de afaceri
 
 
Certificate
și acte constatatoare
 
Standarde europene și internaționale
CZI ASRO IAȘI
 
Înscrieri în Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM)
 
 
Informații de afaceri
 
 
 
Pregătire și perfecționare profesională
 
Cursuri autorizate ANC
și cursuri open
Recunoașterea performanței
 
Reprezentarea
mediului de afaceri
 
 
Despre noi
 
Organizare și conducere
 
 
Rețeaua Camerelor de Comerț
România
Camera de Comert si Industrie a Romaniei
Camerele Judetene
Europa
Eurochambres
Global
International Chamber of Commerce

13 decembrie 2018

Eveniment caritabil
Concert caritabil pentru copiii cu dizabilităţi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener al Fundaţiei Star of Hope România în organizarea unui concert în scop caritabil, în cadrul Campaniei „Dăruieşte speranţă” pentru susţinerea copiilor cu dizabilităţi şi a părinţilor acestora.

28 noiembrie 2018

Vizită oficială
Ambasadorul Republicii Tunisiene
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita oficială a E.S. D-na Raja Jhinaoui Ben Ali, Ambasadorul Republicii Tunisiene în România. În cadrul discuţiilor, a fost trecut în revistă stadiul relaţiilor economice bilaterale, climatul investiţional pe care îl oferă Iaşul, precum şi modalităţi de impulsionare a dezvoltării cooperării prin intermediul Ambasadei.

27 noiembrie 2018

Eveniment antreprenorial
Ziua Antreprenoriatului Feminin şi a Implicării Sociale
Primăria Municipiului Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener activ al Fundaţiei Star of Hope România şi al Asociaţiei de Dezvoltare Antreprenorială şi Leadership în organizarea, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, a unui eveniment de promovare a antreprenoriatului feminin. Evenimentul a inclus conferinţa „Modele de implicare a femeilor în antreprenoriat şi proiecte sociale”, urmată de o sesiune de networking şi un training de public speaking. Fondurile colectate prin taxa de participare au fost destinate sprijinirii activităţilor sociale ale Fundaţiei Star of Hope România.

16-18 noiembrie 2018

Manifestare expoziţională
Fabricat în Republica Moldova, Iaşi 2018
Atrium, Palas Mall Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener activ în promovarea şi atragerea de participanţi cu prilejul Expoziţiei „Fabricat în Republica Moldova”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, însoţită de Forumul Bilateral România - Rep. Moldova. Evenimentul a fost organizat în Atrium Palas Mall şi a beneficiat de o largă audienţă.

01 noiembrie 2018

Gala Mediului de Afaceri
Topul Firmelor din Judeţul Iaşi, Ediţia 2018
Hotel-Restaurant La Castel, Iaşi

Elaborarea clasamentului anual al celor mai performante companii ieşene, sub deviza „Cunoaşte-i pe cei mai buni!”, a fost continuată cu organizarea festivităţii de decernare a premiilor şi lansarea oficială a catalogului Topul Firmelor din Judeţul Iaşi. Un număr de cca. 120 de reprezentanţi ai companiilor ieşene laureate au dat curs invitaţiei Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi. Cu această ocazie a fost trecută în revistă starea de fapt a mediului de afaceri ieşean în contextul economic general şi au fost înmânate Trofeele Camerei de Comerţ, în semn de recunoaştere a rezultatelor obţinute. Festivitatea de decernare a premiilor a fost urmată de Dineul Laureaţilor. Click pentru galerie foto.

17 octombrie 2018

Vizită oficială
Delegaţie din Provincia Jilin, China
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita delegaţiei provinciei Jilin, provincie înfrăţită cu judeţul Iaşi. A fost trecut în revistă nivelul şi domeniile de dezvoltare ale judeţului, precum şi posibile oportunităţi de afaceri.

10 octombrie 2018

Conferinţă
Smart Start USA - Soluţii eficiente de finanţare
pentru internaţionalizarea afacerilor româneşti
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partner cu rol activ în organizarea şi desfăşurarea conferinţei de prezentare a programului Smart Start USA ce urmăreşte finanţarea şi facilitarea accesului unui număr de cel puţin 10.000 de IMM-uri şi antreprenori români, anual, pe pieţele internaţionale, atenţia principală fiind acordată pieţei Statelor Unite ale Americii. Într-o primă etapă, mediul de afaceri autohton va avea posibilitatea de a intra în contact direct cu realităţile pieţei americane. Prin intermediul programului, societăţile comerciale cu capital românesc vor fi conectate la oportunităţi concrete de dezvoltare profitabilă a business-ului şi de extindere a brand-urilor proprii în medii economice dinamice şi competitive. Bugetul alocat finanţărilor companiilor cu capital romanesc, prin intermediul Smart Start USA, este de 500 mil. USD.

20-21 septembrie 2018

Vizită oficială
Delegaţie din Belarus
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

La invitaţia Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, a Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi şi cu sprijinul Domeniilor Lungu, urmare a misiunii ecomico-administrative întreprinse în Belarus la sfârşitul lunii iunie şi a ratificării Acordului de cooperare dintre CCI Iaşi şi CCI Mogilev, o delgaţie economico-administrativă din regiunea Mogilev, interesată de domeniul agricol, a întreprins o vizită la Iaşi. Delegaţia a fost însoţită de Ambasadorul Republicii Belarus în România, E.S. Dl Andrei Grinkevich. Programul vizitei a cuprins participarea la Târgul Agralim, discuţii la sediul Camerei de Comerţ şi la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi de Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, vizitarea unor obiective din Iaşi şi o vizită la Domeniile Lungu.

13 septembrie 2018

Sesiune de informare cu
ITM, Statistica şi Finanţele
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a invitat operatorii economici la o sesiune de informare axată pe teme de actualitate, legate forţa de muncă şi relaţiile de muncă, din perspectiva noutăţilor Codului muncii şi a modificărilor aflate în lucru, pe de o parte, precum şi pe instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Evenimentul a beneficiat de intervenţia activă d-lui George Daniel Tanasievici, Inspector şef ITM Iaşi, d-na Gabriela Căldărescu, Şef serviciu Control SSM şi d-na Raluca Gospodaru, Şef birou Relații de Muncă ITM Iaşi; dl ing. Andrei George Albulescu, consultant independent, fost Inspector şef ITM Iaşi; dl Ciprian Iftimoaei, director executiv adjunct Direcţia Judeţeană de Statistică Iaşi: d-na Elena Ungureanu, Inspector superior în cadrul Biroului Ajutor de Stat, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi.

09 august 2018

Publicaţie
Breviarul Economic al Judeţului Iaşi
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a publicat ediţia actualizată a radiografiei anuale a firmelor locale, realizată în principal pe baza datelor financiare anuale raportate de societăţile comerciale ieşene. Structurat într-o manieră clară, pe domenii de activitate şi bogat în grafice sugestive, Breviarul oferă atât o imagine la zi a economiei locale, cât şi tendinţa de dezvoltare pe parcursul mai multor ani, autorii oferind şi o privire retrospectivă începând cu anul 2008, anul premergător crizei economice. Breviarul Economic al Judeţului Iaşi reflectă inteligenţa şi creativitatea antreprenorială de care comunitatea ieşeană a dat dovadă în pofida absenţei unor resurse naturale şi în condiţiile unei infrastructuri care dezavantajează economia judeţului sub aspect competitiv. Breviarul poate fi consultat aici .

09 august 2018

Publicaţie
Clasamentul anual Topul Firmelor din Judeţul Iaşi
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a finalizat şi dat publicităţii rezultatele evaluării performanţelor economice ale firmelor din judeţ, după o metodologie unitară la nivelul Sistemului Camerelor de Comerţ din România, în conformitate cu prevederile Legii nr. 335/2007 a Camerelor de Comerţ şi Industrie. Clasamentul a avut la bază datele de bilanţ pentru anul 2017 depuse în termenul legal. Din analiza datelor financiare a 20.070 firme cu sediul în judeţul Iaşi care au depus bilanţ pentru anul 2017, a reieşit că 15.490 firme au avut o cifră de afaceri diferită de zero (firme active), dintre care 6.339 firme au îndeplinit criteriile de admitere în clasament, iar 2.827 firme s-au clasat pe locurile 1-10 ale Topului. Clasamentul poate fi consultat aici.

06 iulie 2018

Vizită oficială
Ambasadorul Georgiei
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita oficială a E.S. Dl Nikoloz Nikolozsishvili, Ambasadorul Georgiei în România. În cadrul discuţiilor, a fost trecut în revistă stadiul relaţiilor economice bilaterale, climatul investiţional pe care îl oferă Iaşul, precum şi modalităţi de impulsionare a dezvoltării cooperării prin intermediul Ambasadei.

29-30 iunie 2018

Misiune economică
Belarus
Mogilev

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a dat curs invitaţiei autorităţilor din Belarus, organizând o misiune economico-administrativă, alături de Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi, cu prilejul Forumului Economic şi de Investiţii „Moara Succesului”, desfăşurat la Mogilev. Delegaţia a inclus şi reprezentanţii Domeniilor Lungu, ai Proinvest Group Paşcani, precum şi ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi de Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, cu toţii având interes în iniţierea de colaborări bilaterale. Programul misiunii a inclus participarea la Forum, la o sesiune de discuţii de afaceri în cadrul Camerei de Comerţ din Mogilev, precum şi vizite la firme din regiune. Cu prilejul acestei misiuni, a fost ratificat Acordul de cooperare dintre Camerele de Comerţ şi Industrie din Iaşi şi Mogilev. Delegaţia din Iaşi s-a alăturat delegaţiei din Cluj, formând împreună delegaţia României prezentă la Forumul la care au participat delegaţii din alte peste 20 de ţări. Delegaţia românească a fost însoţită şi a beneficiat de sprijinul echipei Ambasadei României de la Minsk.

14 iunie 2018

Vizită oficială
Reprezentanţii corpului diplomatic
Palatul Culturii Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a promovat în rândul companiilor şi a participat activ în cadrul evenimentului organizat la Palatul Culturii, Sala Voievozilor, cu prilejul vizitei unei delegaţii de 25 de ambasadori străini acreditaţi la Bucureşti, aflaţi în vizită de documentare.

12 iunie 2018

Conferinţa Ziarul Financiar
Branduri româneşti

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener local în promovarea şi atragrea de participanţi în cadrul evenimentului organizat de Ziarul Financiar. Poveşti de succes, experienţe antreprenoriale, răspunsuri la întrebări precum: cât costă să dezvolţi un brand, cât timp este necesar, care sunt etapele şi care sunt dificultăţile pe care le-au întâmpinat antreprenorii.

08 iunie 2018

Seminar
Noutăţile fiscale ale anului 2018
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat un seminar intensiv dedicat noilor prevederi fiscale. Seminarul a fost susţinut de către colaboratorul Camerei, cons. fisc. Adrian Benţa, într-o manieră interactivă, orientat către simulări, speţe şi exemplificări. Principalele teme abordate: procedurile fiscale privind impozitarea şi asigurările sociale în anul 2018; TVA-ul; impozitul pe profit; impozitul pe venitul microîntreprinderii; concediile medicale; procedurile privind protecţia datelor personale (analizate într-o formă mercantilă şi pragmatică pentru departamentele de contabilitate). La seminar au participat 30 de directori financiari, economişti şi contabili din cadrul firmelor ieşene.

07 iunie 2018

Vizită oficială
Ambasadorul Republicii Cipru
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita oficială a E.S. Dl Dimitris Hatziargyrou, Ambasadorul Republicii Cipru în România. În cadrul discuţiilor, a fost trecut în revistă stadiul relaţiilor economice bilaterale, climatul investiţional pe care îl oferă Iaşul, precum şi modalităţi de impulsionare a dezvoltării cooperării prin intermediul Ambasadei. Ambasadorul Ciprului a fost însoţit de către dl Mamas Koutsoyiannis, Consul.

07 iunie 2018

Vizită oficială
Ambasadorul Republicii Argentina

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita oficială a E.S. Dl Felipe Guillermo Alvarez de Toledo, Ambasadorul Republicii Argentina în România. În cadrul discuţiilor, a fost trecut în revistă stadiul relaţiilor economice bilaterale, climatul investiţional pe care îl oferă Iaşul, precum şi modalităţi de impulsionare a dezvoltării cooperării prin intermediul Ambasadei. Ambasadorul Argentinei a fost însoţit de către d-na Andreea Liana Negreanu, şeful Secţiei Comerciale a Ambasadei.

05 iunie 2018

Sesiune regională de informare
Dezvoltarea IMM-urilor din România
SMEs Growth Romania. Innovation Norway
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener şi gazdă a evenimentului organizat de Innovation Norway, parte din schema mai largă de finanţare: Granturile SEE şi norvegiene pentru perioada 2014-2021. La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai companiilor româneşti care desfăşoară activităţi în regiunea Nord-Est, precum şi reprezentanţi ai administraţiilor publice locale, organizaţiilor de sprijin pentru sectorul de afaceri, firmelor de consultanţă, iar reprezentanţii Innovation Norway au prezentat elementele principale ale programului de finanţare, precum: criterii de eligibilitate pentru solicitanţi şi parteneri, procedura de depunere a cererilor de finanţare. Întâlnirea a cuprins şi o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu privire la condiţiile de finanţare ale programului.

25 mai 2018

Conferinţă
Fabricat în Iaşi, 2018: Înapoi la origini
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener şi gazdă în organizarea unui eveniment de promovare şi recunoaştere a producătorilor locali, din seria Fabricat în Iaşi. Dezbatere cu un public preponderent tânăr, poveşti din spatele afacerilor, sfaturi pentru antreprenori la început de drum şi networking.

24 mai 2018

Proiect de sprijinire a competitivităţii resurselor umane
CCI - Competitivitate prin Competenţe Îmbunătăţite
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi implementează proiectul cu titlul CCI - Competitivitate prin Competenţe Îmbunătăţite, cod proiect 118182, ce se axează pe procesul de formare profesională dedicat angajaţilor din poziţii de top şi middle-management şi angajaţilor din departamentele de resurse umane din companii, precum şi antreprenorilor, ce activează în Regiunea Nord-Est, în sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform Strategiei Naţionale pentru Competitivitate şi în corelare cu unul din domeniile de specializare inteligentă conform Strategiei Naţionale de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare.

Proiectul are o durată de implementare de 12 luni, cuprinsă între 24 mai 2018 şi 23 mai 2019. Valoarea totală a proiectului este de 3.266.091,69 lei, din care: 2.776.177,95 lei valoare nerambursabilă FSE şi 489.913,74 lei valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național.

Obiectivul general al proiectului constă în creşterea numărului de angajaţi care beneficiază de instrumente, metode, practici standard de management al resurselor umane sau de condiţii de lucru îmbunătăţite în vederea adaptării activităţii la dinamica sectoarelor economice cu potenţial competitiv/domeniilor de specializare inteligente la nivelul Regiunii Nord-Est.

Proiectul îşi propune atingerea următoarelor rezultate: sprijinirea a 166 între-prinderi prin participarea la cursuri de formare a min. 505 persoane (top şi middle-manageri, antreprenori, angajaţi în departamentele de resurse umane) şi susţinerea a cel puţin 46 IMM-uri în scopul introducerii instrumentelor şi metodelor enumerate mai sus sau de condiţii de lucru îmbunătăţite.

Detalii proiect: www.afaceripentruoameni.ro

13-18 mai 2018

Misiune economică
Israel
Haifa, Tel Aviv

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat misiunea economică, la invitaţia Primăriei Municipiului Iaşi, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Israel-România, în contextul procesului de înfrăţire a Iaşului cu Haifa, unul dintre cele două mari porturi comerciale ale Israelului. Delegaţia economică a fost condusă de preşedintele Camerei, fiind organizate sesiuni business-to-business cu sprijinul camerei bilaterale.

25 aprilie 2018

Vizită
Dr. Harald Troch, membru al Parlamentului Austriei
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita d-lui dr. Harald Troch, membru al Parlamentului Austriei şi cunoscut apropiat şi susţinător al comunităţii româneşti din Austria. Dl Troch a sosit la Iaşi însoţit de d-na Laura Hant, preşedintele Asociaţiei „Mihai Eminescu” din Viena. Discuţiile s-au axat o prezentarea a oportunităţilor pentru investitori şi investiţii, pe care le oferă Iaşul şi regiunea, precum şi pe posibilităţi de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale de colaborare economică.

25 aprilie 2018

Parteneriat
Ratificarea Acordului de Parteneriat
între organizaţiile patronale şi asociaţiile profesionale
din judeţul Iaşi
Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a semnat, alături de Asociaţia Oamenilor de Afaceri Iaşi 2003, Confederaţia Patronală din Industrie, Agricultură, Construcţii şi Servicii din România (Iaşi) şi Uniunea Naţională a Patronatului Român, Acordul de Parteneriat propus de Uniunea Naţională a Patronatului Român. Acordul îşi propune să confere mediului de afaceri o voce mai puternică şi unitară în raport cu elaborarea politicilor care au impact direct în rândul antreprenorilor, precum şi stimularea învăţământului profesional în sistem dual sau accesarea de fonduri europene.

24 aprilie 2018

Vizită de evaluare
Digital Cities Challenge
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita de evaluare expertului Mădălina Nazare, în cadrul programului "Digital Cities Challenge". Vizita de evaluare a făcut parte din prima etapă a traiectoriei de transformare digitală în stabilirea viziunii şi ambiţiei orașului Iaşi ca parte a programului. "Digital Cities Challenge" este un program personalizat de coaching şi facilitare, lansat de Comisia Europeană cu scopul de a ajuta 15 oraşe să dezvolte şi să implementeze politici digitale care pot transforma viaţa de zi cu zi a locuitorilor, întreprinderilor, lucrătorilor şi antreprenorilor.

07 aprilie 2018

Discuţii de colaborare
Camera de Comerţ şi Industrie a României în Japonia
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita reprezentanţilor Camerei de Comerţ şi Industrie a României în Japonia, preşedinte Fumiya Sakow şi consilier executiv Haruki Maruyama. Discuțiile s-au axat pe nivelul de dezvoltare şi structura economiei ieşene, prezentarea oportunităţilor pe care le oferă regiunea Iaşului, precum şi pe dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale româno-nipone.

28 martie 2018

Întâlnire
E.S. Dl Andrei Grinkevich
Ambasadorul Republicii Belarus în România
Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi

O delegaţie de afaceri, formată din reprezentantul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi şi o serie de firme membre care doresc să dezvolte relaţii comerciale cu parteneri din Belarus, a participat la întâlnirea cu ambasadorul Republicii Belarus în România, E.S. Andrei Grinkevich. Întâlnirea a fost găzduită de autorităţile locale, Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Iaşi. La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai mediului universitar. Excelenţa Sa a înaintat invitaţia de a participa la un amplu forum economic, „Moara Succesului”, care se va desfăşura în Belarus, în perioada 29-30 iunie. Există posibilitatea ca Iaşul să dispună de un stand propriu la expoziţia organizată în cadrul forumului, ambasada republicii Belarus în România urmând să facă toate demersurile în acest sens. Pe parcursul vizitei în Belarus, delegaţii ieşeni vor putea vizita companii şi universităţi din regiunile Mogilev şi Minsk, în vederea semnării unor acorduri de cooperare.

27 martie 2018

Conferinţa
Iaşi e-Commerce 2018
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener şi gazdă a Conferinţei Iaşi e-Commerce 2018, organizată de Agenţia de evenimente MB Event. Principalele paneluri: „e-Commerce Trends”, „e-Commerce Platforms” şi „e-Commerce Services”. Participanţii au luat parte la sesiuni active de business networking şi au putut beneficia de oportunităţi de dezvoltare pentru magazine online, trenduri şi informaţii recente despre comerţul electronic, exemple practice expuse în cadrul workshop-urilor, identificarea de parteneri importanţi pentru a crește afacerea online, soluţii pentru specialişti şi profesionişti în e-commerce.

23 martie 2018

Dezbatere
Smart City 2018-2020 Iaşi
Palas Congress Hall Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener-suport al dezbaterii "Smart City 2018-2020 Iaşi". Cei aproape 200 de participanţi au discutat despre soluţii integrate de mobilitate, nevoia oraşelor de e-ticketing, eliminarea congestiei şi a noxelor, reducerea consumurilor, carsharing, ridesharing, parcări inteligente, maşini electrice şi alte instrumente pentru dezvoltarea unui eco-sistem de mobilitate inteligentă.

15 martie 2018

Curs
intro-GDPR
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat cursul intensiv "intro-GDPR" dedicat prezentării şi explicarii GDPR - Regulamentul (UE) 2016/679, privind protecţia persoanelor în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, cu directă aplicabilitate începand din 25 mai 2018. Subiecte abordate: sisteme de protecţie a datelor cu caracter personal, reglementări şi legislatie europeană şi naţională; termeni şi principii; consimţământ; categorii speciale de date; drepturile persoanei vizate; rolul, funcţia şi relaţia DPO (Data Protection Officer) cu Autoritatea Naţională de Supraveghere; politici şi proceduri privind protecţia datelor cu caracter personal la nivelul organizaţiei. La curs au participat cca. 50 de antreprenori şi responsabili din domeniile: juridic, IT, HR, vânzări, marketing.

14 martie 2018

Conferinţa
PRIA IT&C and Intellectual Property
Hotel Internaţional Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener-suport al conferinţei „PRIA IT&C and Intellectual Property Iași”, cel mai complet eveniment din România dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, organizat sub egida OSIM. Conferinţa a răspuns unor întrebări specifice referitoare la protejarea investițiilor prin intermediul proprietății intelectuale, aducând în noutăţi şi studii de caz, şi a pus în contextul economic general aportul şi dezvoltarea sectorului IT&C.

14 martie 2018

Conferinţă
Eficienţă prin automatizare şi stocarea energiei
Hotel Internaţional Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener-suport al evenimentului "Eficienţă prin automatizare şi stocarea energiei", eveniment care şi-a propus să crească nivelul de conştientizare şi de înţelegere asupra a ceea ce este şi a modului în care se poate îmbunatăţi eficienţa energetică. Pentru aceasta, companiile interesate şi consumatorii finali, inclusiv autorităţile publice locale au primit informaţii cu privire la beneficiile reale şi tangibile ale reducerii consumului de energie. Evenimentul a fost organizat de platforma de comunicare ENERGYNOMICS.RO - campania de informare "EFICIENŢĂ ENERGETICĂ PENTRU REZULTATE CARE CONTEAZĂ", cu scopul de informare şi educare a factorilor de decizie din autorităţile publice şi din companii - de la start-up-uri şi IMM-uri la întreprinderile cele mai mari.

14 martie 2018

Sesiune de informare
Oportunităţi de cooperare economică şi investiţională în Regiunea de Nord a Republicii Moldova
Soroca, Republica Moldova

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost reprezentată la sesiunea de informare „Oportunităţi de cooperare economică şi investiţională în Regiunea de Nord a Republicii Moldova”. Evenimentul fost organizat la Soroca, de Camera de Comerţ şi Industrie a Rep. Moldova în cooperare cu Ambasada României la Chişinău şi a avut drept scop consolidarea relaţiilor de cooperare în domeniul comercial, între mediul de afaceri din Republica Moldova şi România. La eveniment au participat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Rep. Moldova, ambasadorul României în Rep. Moldova, autoriăţi publice locale, reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ din Iaşi, Botoşani şi Vaslui, precum şi cca. 50 de agenţi economici din Rep. Moldova.

09-20 martie 2018

Misiune economică
Afaceri.ro Texas 2018
SUA - Houston, Austin, Dallas

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener al Misiunii economice Afaceri.ro organizate în Texas, SUA. Preşedintele CCI Iaşi, Paul Butnariu, a făcut parte din delegaţie, având întâlniri de afaceri şi profesionale cu reprezentanţi ai camerelor de comerţ şi antreprenori din Houston, Austin şi Dallas. În cadrul misiunii, primarul Iaşului, Mihai Chirica şi omologul său din Houston, Sylvester Turner, au semnat acordul bilateral de începere a procesului de înfrăţire a Municipiului Iaşi cu City of Houston.

27 februarie 2018

Conferinţă de lansare proiectului
Trei, doi, unu, start Nord-Est!
Hotel Astoria Iaşi

Fundaţia Corona şi Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi au organizat conferinţa de lansare a proiectului TREI, DOI, UNU, START NORD-EST!, cod proiect: POCU/82/3/7/103986, sub forma unei sesiuni de informare cu privire la oportunităţile pe care le oferă proiectul, condiţiile care trebuie îndeplinite de către beneficiari şi calendarul activităţilor. La conferinţă au participat cca. 100 de persoane interesate să acceseze acest program de finanţare.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 - Locuri de muncă pentru toţi, Obiectiv Specific 3.7: Creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.

Rezultate aşteptate:
- dezvoltarea competenţelor antreprenoriale la nivelul a minim 380 de beneficiari cu potenţial antreprenorial din Regiunea Nord-Est.
- stimularea ocupării pe cont propriu prin dezvoltarea şi susţinerea a minim 45 de afaceri cu profil non-agricol localizate în zona urbană a Regiunii Nord-Est.
- promovarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu la nivelul Regiunii Nord-Est prin creare de platforme de promovare şi colaborare activă a micilor întreprinzători.

Detalii proiect: www.cciasi.ro/3-2-1-Start-Nord-Est

23 februarie 2018

Dezbatere
Antreprenoriat sănătos în Iaşi
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Asociaţia pentru Dezvoltare, Transparenţă şi Participare Publică „CIVICA”, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, a organizat dezbaterea „Antreprenoriat sănătos în Iaşi”, aducând în atenţie trei proiecte propuse de ieşeni, pentru un sistem antreprenorial mai sustenabil în Iaşi. Dezbaterea a fost deschisă de Dan Schipor, reprezentant al mediului de afaceri cu peste 20 de ani de experienţă în managementul vânzărilor şi management strategic, moderator al evenimentului; Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi şi Jose Munoz, preşedinte şi fondator al Pangea Strategy Group (Chicago, SUA), expert în strategii prin care comunităţile şi organizaţiile îşi pot maximiza impactul social.

Celei trei proiecte: „Restart Home: Birou de consultanţă pentru relocarea în Iaşi a antreprenorilor din diaspora” - proiect iniţiat de Mirabela Miron; „Platformă de consultanţă pentru debut antreprenorial în Iaşi” - proiect iniţiat de Sergiu Ghizdovăţ şi „Iaşi: Oraşul cu cele mai multe companii care contribuie la atingerea obiectivelor de sustenabilitate ONU” - proiect iniţiat de Cornel Chiţanu au fost adoptate principial de trei consilieri locali: Ciprian-Manuel Bostan - PNL, Violeta Găburici - PMP şi Daniela-Iuliana Tăutu - PSD. Soluţiile vor fi implementate colaborativ, cu sprijinul comunităţii şi al administraţiei locale. La finalul dezbaterii s-au format primele nuclee de grupuri cetăţeneşti care rafinează propunerile.

14 februarie 2018

Discuţii de colaborare
Biroul Economic şi Comercial
de pe lângă Ambasada Belgiei
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita d-nei Anne Defourny, Ataşat Economic şi Comercial al Ambasadei Belgiei. Discuțiile s-au axat pe nivelul de dezvoltare şi structura economiei ieşene, prezentarea oportunităţilor pe care le oferă regiunea Iaşului, precum şi pe dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale româno-belgiene.

15 ianuarie 2018

Proiect de sprijinire a antreprenoriatului
Trei, doi, unu, start Nord-Est!
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

TREI, DOI, UNU, START NORD-EST!

Fundaţia Corona, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Iaşi, anunţă demararea implementării proiectului cu titlul: TREI, DOI, UNU, START NORD-EST!, cod proiect: POCU/82/3/7 /103986.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 - Locuri de muncă pentru toţi, Obiectiv Specific 3.7: Creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.

Perioada de implementare: 15 ian. 2018 - 14 ian. 2021.
Localizare: Regiunea Nord-Est.
Valoarea totală a proiectului: 13.368.447,91 lei, din care: valoare eligibilă nerambursabilă din FSE - 11.348.621,23 lei şi valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţioanal - 2.002.697,87 lei.

Obiectiv general: dezvoltarea şi consolidarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu din zona urbana a Regiunii Nord-Est prin susţinerea înfiinţării de 45 de afaceri cu profil non-agricol în zonele urbane ale regiunii.

Grupul ţintă al proiectului vizează persoanele care:
- fac parte din una din următoarele categorii: persoane inactive / şomeri / persoane care au un loc de muncă / persoane care desfăşoară o activitate independentă;
- intenţionează să înfiinţeze o afacere non-agricolă în mediul urban, în Regiunea Nord-Est;
- au reşedinta sau domiciliul în mediul rural sau urban, în Regiunea Nord-Est;
- au vârsta peste 24 de ani;
- studii medii absolvite;
- experienţă de muncă sau voluntariat de minim 1 an.

Rezultate aşteptate:
- dezvoltarea competenţelor antreprenoriale la nivelul a minim 380 de beneficiari cu potenţial antreprenorial din Regiunea Nord-Est.
- stimularea ocupării pe cont propriu prin dezvoltarea şi susţinerea a minim 45 de afaceri cu profil non-agricol localizate în zona urbană a Regiunii Nord-Est.
- promovarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu la nivelul Regiunii Nord-Est prin creare de platforme de promovare şi colaborare activă a micilor întreprinzători.

Detalii proiect: www.cciasi.ro/3-2-1-Start-Nord-Est

 
 
Parteneri media:
Contact: cciasi@cciasi.ro Vizitati-ne si pe Facebook