Camera de Comert si Industrie Iasi

Soluționarea litigiilor prin
arbitraj comercial
 
Servicii suport
pentru mediul de afaceri
 
 
Certificate
și acte constatatoare
 
Standarde europene și internaționale
CZI ASRO IAȘI
 
Înscrieri în Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM)
 
 
Informații de afaceri
 
 
 
Pregătire și perfecționare profesională
 
Cursuri autorizate ANC
și cursuri open
Recunoașterea performanței
 
Reprezentarea
mediului de afaceri
 
 
Despre noi
 
Organizare și conducere
 
 
Rețeaua Camerelor de Comerț
România
Camera de Comert si Industrie a Romaniei
Camerele Judetene
Europa
Eurochambres
Global
International Chamber of Commerce

14 decembrie 2017

Dezbatere
Întâlnirea profesională a auditorilor financiari
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a găzduit întâlnirea profesională la care au participat auditori financiari, membri ai CAFR din judeţele Moldovei, membrii Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România, cât şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai mediului academic local şi ai administraţiei publice locale.

08 decembrie 2017

Conferinţă
Respectarea drepturilor şi libertăţilor constituţionale - garanţie a statului de drept

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a găzduit lucrările unei conferinţe organizate de Fundaţia "Camera de Arbitraj şi Mediere" şi ELSA Iaşi, având ca temă "Respectarea drepturilor şi libertăţilor constituţionale - garanţie a statului de drept". Evenimentul a fost prilejuit de Ziua Constituţiei României (8 dec.) şi Ziua internaţională a drepturilor omului (10 dec.), reunind cca. 120 de participanţi: membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, judecători, cadre didactice universitare din Iaşi şi Chişinău, arbitri, mediatori, avocaţi, consilieri juridici, notari, alţi specialişti în drept şi studenţi.

Subiectele principale abordate: Evoluţia constituţionalismului în România; Garanţia respectării drepturilor cetăţenilor în sistemul judiciar românesc; Arbitrajul - jurisdicţie alternativă în soluţionarea litigiilor; Medierea - procedură modernă de soluţionare a conflictelor; Rolul societăţii civile legal constituite în promovarea respectării drepturilor omului de către instituţiile statului; Îndatoririle fundamentale ale cetăţenilor, reglementate de Constituţia României; Respectarea drepturilor fundamentale ale omului în Republica Moldova.

29 noiembrie 2017

Workshop
Optimizare şi calitate pentru afaceri
- Lean, 5 De Ce, Ishikawa, Brainstorming, PDCA, 8D, Six Sigma -
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener al firmei Effective Flux în organizarea unui workshop intensiv şi interactiv dedicat optimizării de business. Effective Flux este companie membră ACAROM, furnizor de servicii de consultanță şi instruire pentru îmbunătăţirea proceselor şi a organizațiilor pentru peste 120 de firme, printre care: Continental, Albalact, Bosch, Takata, Arctic, Delphi, Hella, Rombat, Draexlmaier, Leoni, Eaton, Generali, Transilvania Leasing, TRW etc. Subiecte abordate: Valoarea adăugată; Identificarea risipei; Tehnicile de reducere risipei; Sisteme de producţie Lean; Implementare; Calitatea; Eficacitate vs. Eficienţă; Legătura Calitate - Sistem de producţie Lean; Tehnici uzuale de rezolvare a problemelor: 5 De Ce, Ishikawa, Brainstorming, PDCA, 8D, Six Sigma. La workshop au participat 20 de manageri.

23 noiembrie 2017

Seminar
Regulamentul UE 2016/679 - GDPR
Securitatea datelor cu caracter personal

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat, în colaborare cu IAPP, KTB InfoNet, Romsym Data şi Cab. Av. Gabriela Gheorghiu, un seminar interactiv dedicat noilor prevederi UE care reglementează protecţia datelor cu caracter personal - GDPR (General Data Protection Regulation). Principalele aspecte abordate în cadrul seminarului: Legalitatea prelucrării datelor cu caracter personal. Speaker: Gabriela Gheorghiu, avocat; Securitatea prelucrării. Speaker: Adrian Munteanu, CIPM, CISA, CRISC; Soluţii tehnice. Speaker: Sorin Haşegan, CIPT. La seminar au participat aproape 140 de antreprenori, manageri, jurişti şi specialişti IT.

22 noiembrie 2017

Sesiune de informare
dedicată dezvoltării afacerilor
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comert şi Industrie Iaşi, în calitate de partener al DHL Express Romania şi în colaborare cu Camera de Comerţ Româno-Britanică, Asociaţia Naţională a Antreprenorilor, Google şi Webecom, a organizat şi găzduit o sesiune de informare dedicată dezvoltării afacerilor, sesiune în cadrul căreia au fost dezbătute subiecte de interes din domeniul e-commerce, logistic şi nu numai.

În cadrul evenimentului, directorul General DHL, Daniel Kearvell, a prezentat cel mai recent studiu al DHL despre noile tendinţe şi oportunitățile de creştere în comerţul online, fiind completat apoi de directorul comercial, Sorin Mihai Nistor, ci noile strategii DHL pentru magazinele online. Prezentarea a continuat cu povestea de succes a startup-ului „Flori de Ie”, evocată de creatoarea brandului, Cristina Chiriac. Promovarea online şi instrumentele prin care afacerea poate creşte cu ajutorul internetului au fost prezentate de Valentin Mănescu, director general Webecom şi Alexandru Victoriu, Agency Manager Google.

21 noiembrie 2017

Conferinţa Iaşi Antreprenor 2017
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener şi gazdă a Conferinţei Iaşi Antreprenor 2017, organizată de Agenţia de evenimente MB Event. Principalele paneluri: Paneluri: Oportunităţi antreprenoriale; Strategii pentru companii; Dezbatere economică - Impact în afaceri. Principalele subiecte abordate: tactici de impact pentru afaceri; modele de antreprenoriat; programe de dezvoltare pentru companii; poveşti de succes; surse de finanţare; modificări fiscale 2018. Ca şi la ediţia precedentă, la conferinţă au participat aproape 80 de antreprenori: cu experienţă, la început de drum sau aspiranţi.

10 noiembrie 2017

Seminar
Noutăţi fiscale
Impactul noilor modificări care vizează Codul fiscal
şi Codul de procedură fiscală

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat un seminar intensiv dedicat noilor prevederi fiscale. Seminarul a fost susţinut de către cons. fisc. Adrian Benţa, într-o manieră interactivă, orientat către simulări, speţe şi exemplificări. La seminar au participat 21 de directori financiari, economişti şi contabili din cadrul firmelor ieşene.

03 noiembrie 2017

Gala Mediului de Afaceri
Topul Firmelor din Judeţul Iaşi, Ediţia 2017
Palas Congress Hall Iaşi

Elaborarea clasamentului anual al celor mai performante companii ieşene, sub deviza „Cunoaşte-i pe cei mai buni!”, a fost continuată cu organizarea festivităţii de decernare a premiilor şi lansarea oficială a catalogului Topul Firmelor din Judeţul Iaşi. Un număr de cca. 140 de reprezentanţi ai companiilor ieşene laureate au dat curs invitaţiei Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi. Cu această ocazie a fost trecută în revistă starea de fapt a mediului de afaceri ieşean în contextul economic general, prin lansarea ediţiei tipărite a Breviarului Economic şi au fost înmânate Trofeele Camerei de Comerţ, în semn de recunoaştere a rezultatelor obţinute. Festivitatea de decernare a premiilor a fost urmată de Dineul Laureaţilor. Click pentru galerie foto.

02 noiembrie 2017

Întâlnire
E.S. Dl Marcin Wilczek
Ambasadorul Poloniei în România
Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, dl Paul Butnariu, a participat la întâlnirea cu E.S. E.S. Dl Marcin Wilczek, Ambasadorul Poloniei în România, întâlnire găzduită de autorităţile publice locale. Cu această ocazie, Preşdintele CCI Iaşi a prezentat date cu privire la nivelul de dezvoltare a economiei locale, al relaţiilor economice bilaterale la nivel de regiune şi a susţinut poziţia mediului de afaceri în raport cu atragerea investiţiilor străine şi dezvoltarea infrastructurii de acces în regiune. De asemenea, au fost abordate subiecte precum: situaţia şi perspectivele economiei poloneze, analiza efectelor economico-sociale ale aderării Poloniei la UE în contextul absorbţiei fondurilor europene, potenţialul pe care îl are judeţul Iaşi din perspectiva posibilităţilor de investiţii pentru oamenii de afaceri din Poloniaprecum şi un posibil forum regional de afaceri româno-polonez.

27 octombrie 2017

Dezbatere profesională
Conferinţa Constructorilor

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener şi gazdă a unei dezbateri iniţiate de Casa Socială a Constructorilor şi Patronatul Societăţilor din Construcţii (PSC), eveniment la care s-au dezbătut teme de maximă actualitate, precum forţa de muncă în construcţii, dar şi alte subiecte de interes pentru constructori. Într-un dialog purtat pe durata a mai bine de patru ore, s-au angrenat reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai cca. 50 de firme de construcţii.

25 octombrie 2017

Conferinţa
BuzzCamp 2017 Iaşi - Ediţia de toamnă
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a găzduit a 4-a ediţie consecutivă a conferinţei BuzzCamp de la Iaşi, cel mai longeviv eveniment din România dedicat dezvoltării personale, recrutării specializate şi orientării în carieră, la care au participat aprox. 80 de studenţi şi absolvenţi.

19 octombrie 2017

Sesiune de informare / Dezbatere
Retenţia şi motivarea angajaţilor

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener şi gazdă a unei dezbateri cu specialişti de top din cadrul Allianz-Ţiriac, în care au fost discutate soluţii precum: asigurări de sănătate în sistem privat, pensii private, deductibilitate fiscală şi optimizarea acestor costuri. Manageri de top şi de resurse umane din cadrul companiilor s-au angrenat în sesiunea interactivă şi au împărtăşit idei şi modele în cadrul secţiunii de networking.

12 octombrie 2017

Întâlnire
E.S. Dl Marco Giungi
Ambasadorul Italiei în România
Primăria Municipiului Iaşi

Joi, 12 octombrie, reprezentantul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi a participat la întrevederea cu delegaţia condusă de E.S. Dl Marco Giungi, Ambasadorul Republicii Italiene în România, alături de dl Novella Enrico, Consul onorific al Republicii Italiene la Iaşi. Delegaţia a avut şi o componentă de afaceri, reprezentată prin dl Luca Gentile (Agenţia Italiană pentru Comerţ Exterior) şi dl Giulio Bertola (Confindustria România). Întâlnirea a fost găzduită de Primăria Municipiului Iaşi, din partea română participând dl Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iaşi, d-na Valentina Iosub, Subprefect, dl Gabriel Harabagiu, Viceprimar al Municipiului Iaşi şi dl Costel Gîtlan, Şeful IPJ Iaşi. Discuţiile au vizat, în principal, prezentarea Sistemului "Italia în România", ocazie pentru dezbaterea problemelor ridicate de antreprenorii italieni. Reprezentantul Camerei de Comerţ a lansat propunerea oficială de organizare a unui Forum de afaceri Româno-Italian la Iaşi, cu o sesiune de prezentări a oportunităţilor generale, urmată de o sesiune business-to-business şi vizite în teren la firme. Partea italiană a primit cu interes propunerea, urmând a se trece la stabilirea detaliilor de organizare.

06 octombrie 2017

Întrevedere
Dl Elias Wexler, Preşedintele Filialei New York
a Camerei de Comerţ Româno-Americane
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita d-lui Elias Wexler, preşedintele New York Chapter al Romanian-American Chamber of Commerce. Discuţiile s-au axat pe modalităţile de colaborare pentru îmbunătăţirea vizibilităţii produselor din regiunea noastră şi condiţiile de acces pe piaţa nord-americană, în scopul stimulării exporturilor, precum şi atragerea unor investiţii americane în Iaşi.

27 septembrie 2017

Conferinţa #WebBiz 2017
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener şi gazdă a Conferinţei #WebBiz 2017 - „Dezvoltarea afacerilor de succes în mediul online”, în organizarea Agenţiei MB Event. Specialiști de top din industria online au împărtășit celor aprox. 60 de participanţi experiențele proprii în: internet branding, webdesign, marketing online și social-media etc., în cadrul secţiunii generale, a seminariilor interactive şi a secţiunii de business networking.

20 septembrie 2017

Dialog între mediul de afaceri și municipalitatea ieșeană
Consiliul Economic Consultativ
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Şedință de dezbatere pe marginea devoltării urbane. La întâlnire au participat cca. 35 de urbanişti, arhitecţi şi antreprenori locali. Primăria a fost reprezentată de către dl Radu Botez, Viceprimar şi dl Alexandru Mustiaţă, Arhitectul-şef al oraşului. Principalele probleme semnalate şi discutate: orizontul de aşteptare privind Planul Urbanistic General, suprafeţe semnificative în zona centrală a Iaşului blocate de instituţii sau companii de stat fără a le da o utilitate propriu-zisă, arhitectura clădirilor construite pe bani publici nu se ridică la standardele de calitate actuale, decongestionarea traficului la orele de vârf, amenajarea de parcări publice de mare capacitate în zona centrală şi la intrarea în oraş, posibilitatea lărgirii unor artere.

30 august 2017

Sesiune de informare
Finanţarea dezvoltării afacerilor în mediul rural
prin intermediul GAL-urilor
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Miercuri, 30 august, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat o sesiune de informare reciprocă a Grupurilor de Acţiune Locală, autorităţilor publice şi IMM-urilor cu privire la posibilităţile de finanţare şi mecanismul dezvoltării micilor afaceri, agricole sau non-agricole, în mediul rural.

La întâlnire au fost reprezentate toate cele 12 GAL-uri care funcţionează pe teritoriul judeţului Iaşi. De asemenea, au participat: dl Maricel Popa - preşedintele Consiliului Judeţean, dl Cătălin Roşca în calitate de în calitate de coordonator regional al Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală, dl Eugen Ţicău - directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, d-na Marta Dunca - manager public în cadrul Instituţiei Prefectului, d-na Cecilia Pilă - consilier în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, reprezentanţii primăriilor comunelor Erbiceni, Miroslava, Focuri, Tomeşti, Valea Lupului, Andrieşeni, Vlădeni, Ţuţora. Sectorul privat a fost reprezentat de peste 30 de antreprenori locali interesaţi de oportunităţile de dezvoltare a afacerilor cu sprijinul GAL-urilor.

Dintre ideile discutate, amintim: achiziţionarea şi instalarea de către autorităţile locale de dispozitive anti-grindină; necesitatea organizării în plan local de cursuri profesionale şi de cursuri de antreprenoriat şi managementul afacerii, pentru a furniza cunoştinţele necesare nu doar pentru perioada implementării proiectului, ci şi pentru activitatea ulterioară a firmei; securitatea comunitară; finanţarea culturilor de cătină; colaborarea dintre GAL-uri pentru finanţarea unor proiecte mai mari; de asemenea au fost formulate propuneri concrete de investiţii în com. Tomeşti şi com. Erbiceni.

Discuţiile în plen s-au întins pe durata a 2 ore şi au fost urmate de o sesiune de networking - discuţii individuale între antreprenori şi reprezentanţii GAL-urilor.

28 august 2017

Publicare
Breviar Economic al Judeţului Iaşi
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Luni, 28 august, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a dat publicităţii Breviarul Economic al Judeţului Iaşi - o amplă radiografie a firmelor locale, realizată în principal pe baza datelor financiare anuale raportate de societăţile comerciale ieşene. Structurat într-o manieră clară, pe domenii de activitate şi bogat în grafice sugestive, Breviarul oferă atât o imagine la zi a economiei locale, cât şi tendinţa de dezvoltare pe parcursul mai multor ani, autorii oferind şi o privire retrospectivă începând cu anul 2008, anul premergător crizei economice. Breviarul Economic al Judeţului Iaşi reflectă inteligenţa şi creativitatea antreprenorială de care comunitatea ieşeană a dat dovadă în pofida absenţei unor resurse naturale şi în condiţiile unei infrastructuri care dezavantajează economia judeţului sub aspect competitiv. Breviarul poate fi consultat aici.

03 august 2017

Discuţii de colaborare
Camera de Comerț Olandeză în România
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita d-lui Maurits Dohmen, director executiv Camera de Comerț Olandeză în România. Discuțiile s-au axat pe dezvoltarea relaţiilor de colaborare în scopul stimulării parteneriatelor de afaceri româno-olandeze, prin organizarea în comun de misiuni economice şi evenimente de afaceri, începând cu toamna acestui an.

18 iulie 2017

Întâlnire
E.S. Dl Andrei Grinkevich
Ambasadorul Republicii Belarus în România
Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi

Marţi, 18 iulie, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, dl Paul Butnariu, a participat la o întâlnirea comună cu conducerii autorităţilor locale cu E.S. Dl Andrei Grinkevich, Ambasadorul Republicii Belarus în România. Discuţiile purtate au reliefat că domeniile medical, farmaceutic, tehnic sau energetic sunt doar câteva dintre posibilitățile de colaborare. Ambasadorului Republicii Belarus a propus înființarea de firme cu capital mixt pentru a putea începe producția comună în diverse sectoare de activitate. Totodată a fost lansată invitaţia pentru participarea firmelor locale în cadrul unui forum bilateral de afaceri, organizat la Bucureşti în luna octombrie a acestui an, în condiţiile în care Belarus este membru cu drepturi depline al Uniunii Euroasiatice iar orice parteneriat încheiat cu firme din România este util pentru intrarea pe această piaţă.

11 iulie 2017

Diaspora
Programul "Rădăcini - Împreună"
componentele eoconomică şi socială
Parlamentul European, Bruxelles

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener în organizarea unei conferinţe care a reunit reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din diaspora, ai bisericii, mediului economic, precum şi membri ai forurilor europene. În cadrul conferinţei a fost lansat programul "Rădăcini - Împreună", un program care să sprijine românii din diaspora să investească în România, fie pentru a se reîntoarce efectiv acasă, fie pentru a da un folos, acasă, banilor munciţi şi economisiţi în străinătate. Parteneriatul a fost iniţiat de Biserica Ortodoxă Română, Camerele de Comert și Industrie din Iaşi, Neamț şi Vaslui, GAL-uri și ONG-uri, cu sprijinul europarlamentarului Cătălin Ivan, conferinţa benefiind totodată şi de participarea activă a comisarului european Corin Creţu.

28 iunie 2017

Eveniment
Forum Economic Româno-Israelian
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Primăria Municipiului Iaşi, Comunitatea Evreilor din Iaşi şi Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi au organizat o întâlnire de afaceri între antreprenori interesaţi de dezvoltarea unor relaţii de parteneriat cu oameni de afaceri israelieni din domeniile: IT şi outsourcing, sănătate, turism, agricultură, sectorul imobiliar, investiții, sectorul bancar ş.a. La întâlnire au participat cca. 40 de companii româneşti şi o delegaţie de oameni de afaceri din Israel, condusă de către dl Armand Schor, Director general al Camerei de Comerţ şi Industrie Israel-România. De asemenea, la discuţii au participat dl Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iaşi, conducerea Facultăţii de Informatică din cadrul Universităţiii "Al. I. Cuza", precum şi reprezentanţi ai camerelor de comerţ din Vaslui şi Neamţ.

09-11 iunie 2017

Curs de pregătire în vederea susţinerii examenului de
Consultant Fiscal
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat un curs intensiv de pregătire în vederea susţinerii examenului de consultant fiscal. Cursul a fost susţinut de către cons. fisc. Adrian Benţa, într-o manieră interactivă, orientat către exerciţii, studii de caz şi modele de teste-grilă. La curs au participat 21 de persoane aspirante la accederea în profesia de consultant fiscal.

30 mai 2017

Vizită oficială
Ambasadorul Japoniei în România
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita oficială a E.S. Dl Kisaburo Ishii, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în România, însoţit de către d-na Sachiko Ishii şi dl Ryohei Tobibayashi, Secretar I în cadrul Ambasadei. Discuţia a fost orientată pe contextul economic local şi regional, luând parte - alături de conducerea Camerei de Comerţ - dl Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iaşi şi reprezentanţii unor firme care dezvoltă relaţii bilaterale semnificative, precum NTT Data, Romsoft sau Mega Auto.

E.S. Dl Kisaburo Ishii a subliniat orientarea strategică a interesului nipon, la nivel macro, nu atât pe comerţul exterior cât pe investiţiile în străinătate, sub condiţia existenţei în ţările vizate a unei predictibilităţi pe termen mediu şi lung, dar şi a seriozităţii în respectarea angajamentelor asumate. De asemenea, domnul ambasador a transmis un mesaj de încredere în ceea ce priveşte colaborarea cu firmele româneşti şi profesionalismul managementului privat din România.

Totodată, în cadrul discuţiei, E.S. Dl Kisaburo Ishii a primit cu interes şi a apreciat mesajul unitar venit din partea mediului de afaceri şi al administraţiei ieşene, privind importanţa deschiderii orizontului discuţiilor către teritoriu, în relaţia cu camerele de comerţ şi autorităţile publice locale, şi nu doar la nivel centralizat, ministerial. Astfel, partea niponă va obţine în mod direct o imagine concretă, la zi, asupra oportunităţilor şi a capabilităţii cu care un judeţ sau o regiune pot şi se angajează să gestioneze investiţii de anvergură.

29 mai 2017

Sesiune de informare
Programul „Start-up Nation România”
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Iaşi, cu sprijinul direct oferit de BCR, a organizat o sesiune de informare pe tema Programului „Start-up Nation România”, cu participarea experţilor din cadrul OTIMMC Iaşi: dl Narcis Tăbăcaru (şef Oficiu), Laura Craiciu (consilier) şi Mirela Amarandei (consilier).

Au fost oferite informaţii actualizate cu privire la normele de implementare, urmate de o amplă secţiune de întrebări şi răspunsuri. La dezbateri au participat peste 100 de actuali sau viitori antreprenori. Întrucât unul dintre scopurile principale ale întâlnirii cu experţii OTIMMC a fost oferirea de clarificări pe baza întrebărilor individuale, sesiunea a fost împărţită în doua serii, pentru o mai bună interactivitate, seria I de la ora 10.00 şi seria a II-a de la ora 13.00.

Înregistrare video discuţii (seria I):
https://www.privesc.eu/arhiva/76395/Programul-Start-Up-Nation-Romania--intrebari---Raspunsuri---Clarificari

18 mai 2017

Sesiune de informare
Economia real
ă şi personalul calificat

Noutăţile învăţământului dual în sprijinul operatorilor economici
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic au adus în atenţia a aprox. 25 de reprezentanţi de companii şi asociaţii profesionale ieşene noutăţile şi avantajele pe care le prezintă învăţământul profesional dual. În cadrul unui dialog real, cu opinii argumentate, operatorii economici au aflat că au posibilitatea să indice şcolilor ce meserii sunt necesare pe piaţa muncii şi, pe lângă aceasta, că beneficiază de facilităţi fiscale şi pot participa la deciziile consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ prin desemnarea unor reprezentanţi, pot face propuneri legate de durata programelor de formare profesională şi adaptarea curriculumului la nevoile pieţei muncii.

17 mai 2017

Conferinţă
Investiţii pentru IAŞI

Dezbaterea "Cum atragem investitorii?" şi seminarul "Fluent în Finanţe"
Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener în organizarea conferinţei "Investiţii pentru Iaşi", eveniment axat pe importanţa şi rolul investiţiilor în dezvoltarea economică. Acest eveniment a făcut parte din seria manifestărilor publice organizate la nivel naţional în perioada 14-15 mai cu scopul instituirii Zilei Naţionale a Investiţiilor, o iniţiativă legislativă susţinută prin implicarea Guvernului şi a autorităților publice locale. La eveniment au participat reprezentanţi ai Camerei Auditorilor Financiari din România, Bursei de Valori București, Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, Camerei Auditorilor Financiari din România, Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, reprezentanţi ai mediului de afaceri, mediului universitar, administraţiei publice locale, mass-media. Conferinţa a inclus dezbaterea "Cum atragem investitorii?" și seminarul "Fluent în finanţe".

04 mai 2017

Dezbatere economică
România, încotro?
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost gazda dezbaterii economice "România, încotro?", organizată de Institutul Friedrich von Hayek şi Clubul Antreprenorilor Liberali din Iași. Dezbaterea a vizat politicile economice ale României şi o serie de subiecte de actualitate precum: salariul minim, multinaţionalele şi profitul lor, producătorii autohtoni şi protecţionismul. Dezbaterea, la care au participat cca. 100 de antreprenori, i-a avut ca invitaţi speciali pe: dr. Bogdan Călinescu - director IREF Paris, prof. univ. dr. Bogdan Glăvan - Universitatea Româno-Americană București, prof. univ. dr. Cristian Păun - ASE Bucureşti şi conf. univ. dr. Radu Nechita - Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.

27 aprilie 2017

Sesiune de informare
Noutăţile învăţământului profesional dual

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, a adus în atenţia a aprox. 40 de reprezentanţi de companii ieşene noutăţile şi avantajele pe care le prezintă învăţământul profesional dual. În cadrul discuţiei, orientată pe modalitatea de punere în acord a necesarului de calificare existent pe piaţa muncii cu pregătirea teoretică şi practică a elevilor din şcolile profesionale, operatorii economici au aflat că au posibilitatea să indice şcolilor ce meserii sunt necesare pe piaţa muncii şi, pe lângă aceasta, că beneficiază de facilităţi fiscale şi pot participa la deciziile consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ prin desemnarea unor reprezentanţi, pot face propuneri legate de durata programelor de formare profesională şi adaptarea curriculumului la nevoile pieţei muncii locale şi regionale.

27 aprilie 2017

Seminar de fiscalitate
Impozitarea societăţilor comerciale

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, a organizat un seminar de instruire dedicat noutăţilor legislative privind impozitarea societăţilor comerciale. În cadrul unei discuţii deschise, cei 41 de participanţi au avut posibilitatea să intre în dialog cu specialiştii DGRFP Iaşi pe teme referitoare la normele metodologice de aplicare privind impozitul pe profit, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor şi impozitul specific unor activităţi.

25 aprilie 2017

Conferinţă
Acţiuni pentru un consum sustenabil de energie
Palas Congress Hall

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener-suport al evenimentului "Acţiuni pentru un consum sustenabil de energie", eveniment care şi-a propus să crească nivelul de conştientizare şi de înţelegere asupra a ceea ce este şi a modului în care se poate îmbunatăţi eficienţa energetică. Pentru aceasta, companiile interesate şi consumatorii finali, inclusiv autorităţile publice locale au primit informaţii cu privire la beneficiile reale şi tangibile ale reducerii consumului de energie. Evenimentul a fost organizat de platforma de comunicare ENERGYNOMICS.RO - campania de informare "EFICIENŢĂ ENERGETICĂ PENTRU REZULTATE CARE CONTEAZĂ", cu scopul de informare şi educare a factorilor de decizie din autorităţile publice şi din companii - de la start-up-uri şi IMM-uri la întreprinderile cele mai mari. Acest eveniment a fost organizat în cadrul proiectului START2ACT, finanţat prin Programul de cercetare al Uniunii Europene ORIZONT 2020.

05 aprilie 2017

Vizită
Delegaţia oficială a Ambasadei Olandei
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita delegaţiei oficiale a Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos în România. Delegaţia a fost condusă de E.S. D-na Stella Ronner-Grubacic, Ambasador, secondată de către dl Emar Gemmeke, Consilier pe probleme de agricultură, produse alimentare şi mediu în cadrul Ambasadei. Delegaţia olandeză a fost însoţită de către dl Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iaşi.

Întâlnirea a avut ca scop facilitarea contactelor de afaceri şi stimularea cooperării între firmele olandeze şi cele româneşti din domeniul agro-alimentar. Timp de trei ore, participanţii la întâlnire, din Olanda şi din Regiunea Nord-Est, au trecut în revistă oportunităţi de cooperare şi au avut discuţii business-to-business. Dintre participanţii interesaţi de bunele practici olandeze, îi amintim pe reprezentanţii: Grupul de Firme Kosarom, Agroindustriala Bucium, Domeniile Lungu, Agricola Moldova Ţigănaşi, precum şi Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Iaşi, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad".

04 aprilie 2017

Forum
Afaceri.ro Iaşi 2017
Hotel Unirea Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener-suport al Forumului Afaceri.ro Iaşi 2017. Evenimentul a avut caracter internaţional, fiind dedicat promovării şi stimulării dezvoltării afacerilor din regiune. Forumul a fost organizat de Arhipelago şi MB Event (membri ai Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi), Bridge, APEC şi Invest in Iaşi. Forumul şi-a propus să conecteze companiile locale la piaţa economică internaţională şi naţională. La eveniment au fost prezente atât delegaţii economice din regiunile româneşti Banat, Crişana şi Transilvania, cât şi o delegaţie de antreprenori britanici, condusă de Camera de Comerţ din Hampshire. Evenimentul a fost structurat pe o serie de prezentări interactive, dezbateri şi sesiuni business-to-business.

28 martie 2017

Conferinţa
PRIA IT&C and Intellectual Property
Hotel Internaţional Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener-suport al conferinţei „PRIA IT&C and Intellectual Property Iași”, cel mai complet eveniment din România dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, organizat sub egida OSIM. Conferinţa a răspuns unor întrebări specifice referitoare la protejarea investițiilor prin intermediul proprietății intelectuale, aducând în noutăţi şi studii de caz, şi a pus în contextul economic general aportul şi dezvoltarea sectorului IT&C.

24 martie 2017

Eveniment cu scop caritabil
Balul Primăverii, Ediţia 2017 „Vivaldi”
Hotel Astoria Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, Fundaţia Star of Hope Romania, Asociaţia Pro Ruralis şi Cluburile Rotary, a organizat prima ediţie a Balului Primăverii - eveniment cu scop caritabil. Un eveniment unic, exclusivist, dedicat oamenilor de succes - o seară în care cifrele s-au relaxat şi au lăsat locul delicateselor culinare şi băuturilor alese, în care invitaţii şi-au reîntâlnit vechi prieteni şi au descoperit noi oportunităţi, în acorduri vivaldiene şi ambient baroc îmbinate inedit cu ritmurile muzicale ale trupei Proconsul. O seară specială cu tombole, licitaţii şi 250 de invitaţi generoşi. Beneficiile financiare ale evenimentului s-au constituit într-un sprijin direct şi concret pentru copiii cu dizabilităţi şi pentru copiii din mediul rural care nu au acces la educaţie din cauza stării materiale precare, aflaţi în atenţia a două dintre ONG-urile care s-au dedicat în mod remarcabil, constant şi cu efect real, proiectelor sociale asumate: Fundaţia Star of Hope România şi Asociaţia Pro Ruralis Iaşi.

24 martie 2017

Conferinţa
Focus on Business
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat, în parteneriat şi în beneficiul Fundaţiei Star of Hope România şi Focus Business School, o conferinţă antreprenorială axată pe bazele afacerilor de succes, valorile etice ale antreprenoriatului şi instrumentelor pot fi folosite în dezvoltarea unui marketing şi leadership de succes. Invitaţii speciali ai conferinţei au venit din Suedia: dl Thomas Lennartsson, antreprenor, consultant în afaceri la Akademiska Hospital, dl Dan Davidson, manager general Eton Innovation AB, Suedia şi dl Lennart Eriksson, Preşedintele Star of Hope International, cărora li s-au alătura d-na Aurora Vatamaniuc, Preşedintele Fundaţiei Star of Hope România şi dl Paul Butnariu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi. Conferinţa, la care au participat cca. 80 de antreprenori, a fost moderată de către d-na Amalia Georgescu, fondator AGEO Events.

23 martie 2017

Dezbatere
Politici regionale în UE
Studiu de caz: Moldova vrea Autostradă
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener în organizarea unei noi dezbateri pe tema autostrăzii care să lege Moldova de Ardeal, dezbaterea iniţiată de grupul civic „Moldova vrea Autostradă”. La dezbatere au participat europarlamentarul Sorin Moisă, fostul ministru al fondurilor europene Aura Răducu, jurnalişti şi cca. 35 de reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mediului de afaceri.

23 martie 2017

Sesiune de informare
Programul „Start-up Nation România”
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, a organizat o sesiune de informare pe tema Programului „Start-up Nation România”, cu participarea d-lui Harry Ilan Laufer, Secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, şi a d-lui Adrian Mlădinoiu, Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Au fost oferite informaţii cu privire la implementarea programului şi au fost supuse dezbaterilor prevederile acestuia, în cadrul unui dialog real între reprezentanţii MMACA şi antreprenori. La dezbateri au participat cca. 160 de actuali sau viitori antreprenori.

21 martie 2017

Conferinţa
Business rEvolution
Hotel Internaţional Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener al Doingbusiness.ro în organizarea conferinţei „Business rEvolution”. Conferinţa a prezentat informaţii actuale ale stadiului de dezvoltare a mediului de afaceri şi a abordat noutăţile în materie de soluţii de finanţare şi de optimizare a costurilor, management performant, soluţii software şi aplicaţii online, branding şi dezvoltare personală.

21 martie 2017

Conferinţa
BuzzCamp 2017 Iaşi - Game of Professions
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a găzduit a 3-a ediţie consecutivă a conferinţei BuzzCamp, cel mai longeviv eveniment din România dedicat dezvoltării personale, recrutării specializate şi orientării în carieră, la care au participat aprox. 100 de studenţi şi absolvenţi.

16 martie 2017

Dialog între mediul de afaceri și municipalitatea ieșeană
Consiliul Economic Consultativ
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Şedință de prezentare şi dezbatere a schiţei de buget local pentru anul 2017. După o discuţie pe tema bugetului, reprezentanţii mediului de afaceri au semnalat, la rândul lor, o serie întreagă de probleme punctuale, pornind de la fluentizarea procedurilor de avizare/autorizare legate de urbanism, transportul în comun, realizarea unui centru expoziţional şi până la introducerea în buget a unei linii de finanţare dedicate ONG-urilor, pentru finanţarea proiectelor antreprenoriale (mini-granturi pentru sprijinirea unor idei punctuale de start-up sau a unor evenimente cu impact în rândul comunităţii de afaceri locale). Reprezentanţii mediului de afaceri au apreciat implicarea activă a Primarului Municipiului Iaşi în aceste dezbateri, dl Mihai Chirica, precum şi asumarea de către reprezentantul municipalităţii a identificării soluţii pentru fiecare problemă punctuală semnalată.

16 martie 2017

Dezbatere
Piaţa muncii pentru absolvenţi: realităţi şi perspective
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat o dezbatere cu studenţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi pe tema inserării pe piaţa muncii a studenţilor şi tinerilor absolvenţi. Întâlnirea şi-a propus să informeze studenţii cu privire la tendinţele economice locale şi regionale şi să analizeze realitatea pieţei muncii în raport cu nevoia de angajare a companiilor, dar şi cu potenţialul şi aptitudinile practice ale aspiranţilor. La dezbatere au participat cca. 40 de studenţi ai UAIC, coordonaţi de prof.dr. Ion Ionescu.

15 martie 2017

Seminar pe teme de dreptul muncii
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi, a organizat un seminar dedicat noutăţilor legislative privind sănătatea şi securitatea în muncă, precum şi relaţiile de muncă. În cadrul unei discuţii aplicate şi pragmatice, cei 55 de participanţi au avut posibilitatea să solicite clarificări la propriile întrebări decurgând din activitatea curentă, obţinând şi răspunsuri concrete de la conducerea ITM Iaşi.

15 martie 2017

Întâlnire
Delegaţia oficială a Regiunii Vinnytsia (Ucraina)
Consiliul Judeţean Iaşi

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, dl Paul Butnariu, a participat la întâlnirea cu delegaţia oficială a Regiunii Vinnytsia (Ucraina), întâlnire găzduită de autorităţile publice locale. Cu această ocazie, Preşdintele CCI Iaşi a prezentat date cu privire la nivelul de dezvoltare a economiei locale, al relaţiilor economice bilaterale la nivel de regiune şi a susţinut poziţia mediului de afaceri în raport cu atragerea investiţiilor străine şi dezvoltarea infrastructurii de acces în regiune.

13 martie 2017

Seminar de fiscalitate
Seminarului Naţional de Fiscalitate şi Contabilitate Iaşi 2017
Hotel Unirea Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener al Rentrop & Straton în organizarea Seminarului Naţional de Fiscalitate şi Contabilitate Iaşi 2017, dedicate schimbărilor legislative importante în fiscalitate şi contabilitate intrate in vigoare la începutul anului 2017. În cadrul seminarului, au fost luate în discuţie subiecte precum: modificări aduse prin OG 3/2017, OG 84/2016, Legea 227/2005, Legea 170/2016; salarii; dividende; închiderea pe Noul Cod fiscal.

09 martie 2017

Întâlnire
E.S. Dl Fuad Karim Saliba Kokaly, Ambasador Extraordinar
şi Plenipotenţiar al Palestinei
Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi

Alături de autorităţile ieşene, reprezentantul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi s-a întâlnit cu delegaţia oficială a Ambasadei Palestinei în România, condusă de către E.S. Dl Fuad Karim Saliba Kokaly, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar. S-au purtat discuţii despre relansarea relaţiilor economice bilaterale, precum şi despre comunitatea palestiniană de la Iaşi, una dintre cele mai vechi din judeţ. Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi şi-a prezentat disponibilitatea de a ajuta la impulsionarea relaţiilor bilaterale, inclusiv prin organizarea unor misiuni economice pe domeniile de interes ale oamenilor de afaceri din Palestina.

07 martie 2017

Seminar de fiscalitate
Preţurile de transfer
Cum ne pregătim pentru noile provocări?
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în colaborare cu Deloitte România, a organizat un seminar pe tema preţurilor de transfer, în care au fost abordate subiecte precum: cadrul legislativ şi preparative pentru noile obligaţii; ajustări ale preţurilor de transfer; OECD BEPS vs. legislaţie europeană; relansarea bazei de impozitare consolidate comune (CCCTB); cazuri naţionale şi internaţionale. La seminar au participat: directori economici, auditori, analişti financiari, specialişti în fiscalitate şi contabili autorizaţi.

03 februarie 2017

Întâlnire
E.S. Dl Diar Nurbintoro, Ambasador Extraordinar
şi Plenipotenţiar al Republicii Indonezia
Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

Vineri, 03 februarie 2017, reprezentantul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi a avut plăcerea reîntâlnirii cu E.S. Dl Diar Nurbintoro, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Indonezia în România. A fost făcută o prezentare economică la zi a Iaşului, avantajelor şi oportunităţilor investiţionale şi a fost trecut în revistă potenţialul relaţiilor bilaterale în termenii unor viitoare şi colaborări în afaceri. În cursul lunii iunie, firmele ieşene vor fi informate cu detalii privind organizarea Trade Expo Indonezia (în luna octombrie a acestui an), manifestare expoziţională de amploare ce cuprinde o multitudine de domenii de activitate. Ca facilităţi oferite: accesul firmelor ieşene va fi gratuit; membrii delegaţiei vor beneficia de două nopţi de cazare suportate de către organizatori şi de includere în sesiuni business-to-business cu potenţiali parteneri de afaceri indonezieni. Întâlnirea a avut loc în Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi, Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, în continuarea întâlnirii precedente, ce a avut loc la Camera de Comerţ în aprilie 2014, când CCI a facilitat dialogul în plan educaţional dintre Universitatea Tehnică şi Ambasada Indoneziei.

01-05 februarie 2017

Expoziţia şi misiunea economică
Fabricat în Ia
şi
Centrul Internaţional de Expoziţii "Moldoexpo" - Chişinău, Rep. Moldova

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi (CCI Iaşi) în parteneriat cu Camera Bilaterală de Comerţ şi Industrie Republica Moldova - România (CBCIRMR), Centrul Bilateral de Afaceri România - Republica Moldova (CBARM) şi Primăria Municipiului Iaşi (PMI), cu sprijinul direct al Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCIRM) şi al Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Rep. Moldova (MIEPO), a organizat o participare a firmelor din zona Iaşului, sub titulatura "Fabricat în IAŞI - Fabricat în ROMÂNIA", în cadrul Expoziţiei naţionale "Fabricat în Moldova" - cel mai important eveniment expoziţional al anului 2017 din Rep. Moldova, organizat de CCIRM şi găzduit de Centrul Internaţional de Expoziţii "Moldexpo" Chişinău, în perioada 1-5 februarie 2017. Parteneri-suport: Camera de Comerţ şi Industrie a României, Camera de Comerţ şi Industrie a Regiunii Nord-Est, Asociaţia pentru Promovarea Economiei Cunoaşterii (APEC) şi Arhipelago Interactive (Afaceri.ro).

În calitate de expozanţi cu standuri proprii, au participat câteva dintre cele mai importante companii ieșene, care împreună totalizează o cifră de afaceri de 155 mil. euro şi 2.700 de angajaţi: Antibiotice SA, Brikston Construction Solutions SA, Iaşitex SA, Conest SA, Proinvest Group SRL Paşcani, Vinifruct Copou SRL, precum şi Asociaţia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru.

Deschiderea oficială a expoziţiei a fost realizată în prezenţa oficialităţilor: dl Pavel Filip - Prim Ministru al Republicii Moldova, dl Octavian Calmîc - Viceprim Ministru şi Ministru al Economiei, dl Eduard Grama - Ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, dl Mihai Chirica - Primarul Municipiului Iaşi, preşedinţi de camere de de comerţ şi industrie.

Firmelor ieşene expozante li s-a adăugat peste 30 de reprezentanţi de companii din Iaşi şi Vaslui care au participat la misiunea economică şi Forumul bilateral de afaceri Moldo-Român, alături de alte peste 50 firme moldoveneşti interesate de dezvoltarea relaţiilor de afaceri transfrontaliere. Lucrările Forumului, care au fost conduse de către dl Sergiu Harea, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, au beneficiat de prezenţa E.S. dl Daniel Ioniţă, Ambasadorul României la Chişinău, a d-lui Vasile Luca, Viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare din Rep. Modova şi a d-lui Aurelian Gogulescu, Vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României. În cadrul lucrărilor au avut intervenţii şi dl Vitalie Zaharia, Directorul Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Rep. Moldova (MIEPO), precum şi conducătorii delegaţiei româneşti: dl Paul Butnariu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi şi dl Ionel Constantin, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Vaslui şi al Centrului Bilateral de Afaceri România - Republica Moldova.

20 ianuarie 2017

Dialog între mediul de afaceri și municipalitatea ieșeană
Consiliul Economic Consultativ
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Vineri, 20 ianuarie 2017, a avut loc ședința de constituire a Consiliului Economic Consultativ, structură care are rolul de optimizare a dialogului dintre mediul de business și Primăria Municipiului Iași - o comunicare permanentă între mediul de afaceri şi municipalitate, de stabilire a direcţiilor strategice de acţiune ale Primăriei în sectorul economic, precum şi pentru soluţionarea unor probleme punctuale ale antreprenorilor. În cadrul întâlnirii au fost prezentate proiecte de perspectivă: taxa specială de promovare a turismului, participarea Primăriei Târgul pentru proiecte imobiliare și investiții Expo Real (Munchen, 4-6 oct.), Spitalul Regional de Urgențe, autostrada Iași - Târgu Mureș, varianta ocolitoare a Municipiului Iași, realizarea unui parc industrial pe o parte din actuala platformă a Fortus SA, construirea de locuințe, investiții în infrastructura de sănătate și de educație, reabilitarea clădirilor monument istoric etc. De asemenea, o temă de maxim interes abordată cu această ocazie a fost cea a sistemului dual de învățământ ca soluție la lipsa acută de forță de muncă resimțită de către companiile ieșene.

 
 
Parteneri media:
Contact: cciasi@cciasi.ro Vizitati-ne si pe Facebook