Camera de Comert si Industrie Iasi

Soluționarea litigiilor prin
arbitraj comercial
 
Servicii suport
pentru mediul de afaceri
 
 
Certificate
și acte constatatoare
 
Standarde europene și internaționale
CZI ASRO IAȘI
 
Înscrieri în Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM)
 
 
Informații de afaceri
 
 
 
Pregătire și perfecționare profesională
 
Cursuri autorizate ANC
și cursuri open
Recunoașterea performanței
 
Reprezentarea
mediului de afaceri
 
 
Despre noi
 
Organizare și conducere
 
 
Rețeaua Camerelor de Comerț
România
Camera de Comert si Industrie a Romaniei
Camerele Judetene
Europa
Eurochambres
Global
International Chamber of Commerce

09 decembrie 2016

Vizita delegaţiei oficiale a
Asociaţiei Firmelor Spaniole din România (ASEMER)
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita delegaţiei oficiale a Asociaţiei Firmelor Spaniole din România (ASEMER), aflată în regiune pentru identificarea de noi oportunităţi de afaceri şi investiţii. Au fost luate în discuţie oportunităţile pe care le oferă zona Iaşului atât în ce priveşte atragerea de noi investiţii, cât şi potenţialul de export. A fost ratificat un acord de parteneriat pentru promovare economică şi identificarea de potenţiali parteneri de afaceri români şi spanioli.

24 noiembrie 2016

Gala
team ADventure
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a găzduit cea de a IX-a ediţie a Galei "team ADventure", singurul festival concurs de strategie publicitară şi relaţii publice din regiunea Moldovei, proiect ce stă sub egida PRIME Iaşi. Scopul proiectului este de a crea un cadru de întâlnire şi colaborare între mediul academic, agenţii economici şi studenţii interesaţi de domeniul relaţiilor publice şi al publicităţii, dornici să arate cât de bine pot îmbina strategia cu creativitatea.

18 noiembrie 2016

Gala Mediului de Afaceri
Topul Firmelor din Judeţul Iaşi, Ediţia 2016

- click pentru galerie foto -

Elaborarea şi publicarea, la începutul lunii august, a clasamentului anual al celor mai performante companii ieşene, sub deviza „Cunoaşte-i pe cei mai buni!”, a fost continuată cu organizarea festivităţii de decernare a premiilor Topul Firmelor din Judeţul Iaşi. Un număr de cca. 160 de reprezentanţi ai companiilor ieşene laureate au dat curs invitaţiei Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi. Cu această ocazie a fost trecută în revistă starea de fapt a mediului de afaceri ieşean în contextul economic general, au fost prezentate proiectele în derulare şi iniţiativele pe care le are în perspectivă Camera de Comerţ şi au fost înmânate Trofeele Camerei de Comerţ, în semn de recunoaştere a rezultatelor obţinute. Festivitatea de decernare a premiilor a fost însoţită de un dineu de gală oferit în onoarea laureaţilor.

16 noiembrie 2016

Dezbatere
Moldova vrea Autostradă
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener şi gazdă în organizarea dezbaterii „Moldova vrea Autostradă: Atragerea investiţiilor industriale în contextul infrastructurii din Moldova”. Scopul evenimentului a fost cel de a facilita discuţia în jurul problemei de interes major a comunităţii din regiunea Moldovei - importanţa construcţiei segmentului de autostradă A8 Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni, prin facilitarea colectării soluţiilor concrete şi argumentate.

10 noiembrie 2016

Vizită de informare a unor ataşaţi comerciali
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita de lucru a unei delegaţii de ataşaţi comerciali din cadrul unor ambasade, în scopul luării de contact şi informării cu privire la mediul economic local. Din delegaţie au făcut parte: dl Milan Peprnik - Ministru consilier în cadrul Ambasadei Cehiei, dl Abdel Rahman A. Rouf - Ministrul Plenipotenţiar pentru Afaceri Economice pe lângă Ambasada Egiptului, dl Bomoy Nixon - Însărcinat cu afaceri în cadrul Ambasadei R. D. Congo, dl Barbu Mihăescu - reprezentant al Camerei de Comerţ Elveţia-România, d-na Adriana Andriescu - reprezentant al Germany Trade Investment. Conducerea Camerei a expus pe larg oportunităţile şi avantajele pe care le prezintă zona Iaşului şi a asigurat membrii delegaţiei de întreaga deschidere cu privire la promovarea proiectelor de afaceri comune.

10 noiembrie 2016

Customer Care Conference
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a găzduit un eveniment din seria Customer Care Conference & Expo - cea mai importantă serie de evenimente dedicate industriei de customer care din Europa de Est. Ajuns la cea de a 15-a ediţie, în organizarea Conference Arena, acest tip de eveniment a atras până în prezent peste 45 speakeri internaţionali, 100 speakeri români şi 2.000 de participanţi. Evenimentul s-a adresat domeniilor: IT&C, outsourcing, banking, telecom, advertising & media, servicii de curierat, training & consultanţă, asigurări, sănătate, retail, HR, siguranţă la locul de muncă.

09 noiembrie 2016

Vizita E.S. Dl Mihael Zupancic
Ambasadorul Sloveniei în
România
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a avut plăcerea să primească vizita E.S. Dl Mihael Zupancic, Ambasadorul Sloveniei în România. Reprezentanții Camerei și dl Ambasador au convenit intensificarea comunicării de informaţii de natură economică şi privind oportunităţile de afaceri.

05 noiembrie 2016

Vizita E.S. Dl Valery Kuzmin
Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita E.S. Dl Valery Kuzmin, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România. Într-o întâlnire cu oameni de afaceri şi parlamentari, moderată de preşedintele Camerei de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă, înaltul oaspete a transmis un mesaj de deschidere a Federaţiei Ruse către îmbunătăţirea cooperării economice bilaterale. Mai mult decât atât, ambasadorul rus a a întărit ideea că o mai bună cooperare economică poate reprezenta un atu în detensionarea relaţiilor politice. De asemenea, dl Kuzmin a mai reliefat şi faptul că, atât timp cât există interes dinspre partea română, trebuie doar depăşite prejudecăţile, deoarece partea rusă este, la rândul său, dispusă să conlucreze şi să ofere acces produselor şi serviciilor româneşti pe o piaţă cu un potenţial imens. În cadrul aceleiaşi întâlniri, dl Tudor Afanasov, preşedintele CCECRR, a anunţat organizarea la începutul anului viitor a unui amplu forum de afaceri româno-rus.

03 noiembrie 2016

Masă rotundă
Cum este sprijinit antreprenoriatul ieșean?
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat, în parteneriat cu AVISSO, dezbaterea cu tema „Cum este sprijinit antreprenoriatul ieșean? - Dezvoltarea mediului de afaceri ieşean și provocările de ordin legislativ şi financiar ale României”. Subiecte abordate: proiectele de investiții cu finanțare nerambursabilă: în ce măsură criteriile de evaluare sunt cu adevărat „business-friendly”? Care sunt avantajele fiscale și legislative pentru tinerii antreprenori? Conceptul de intraprenor: existenţa şi accesibilitatea programelor independente de finanțare în vederea implementării şi consolidării acestui concept. Consecinţele eliminării reducerii de 50% acordat IMM-urilor pentru criteriile legate de cifra de afaceri, garanția de participare și garanția de bună execuție cerute în achizițiile publice de bunuri, servicii și lucrări. La discuţii au luat parte: Robert Şova - Preşedintele CECCAR România, Dragoş Anastasiu - Preşedintele Eurolines România, Adrian Benţa - Consultant fiscal, Mihai Chirica - Primarul Municipiului Iaşi, precum şi alţi reprezentanţi ai antreprenorilor şi ai autorităţilor locale cu activitate legată de mediul de afaceri.

31 octombrie 2016

Caravana Preţ corect la GAZ
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a găzduit un eveniment al campaniei de informare „Preţ corect la GAZ”, organizat de Asociaţia Energia Inteligentă. Dezbaterea cu clienţii non-casnici de gaze naturale a inclus prezentarea noţiunilor de piaţă, a modului de funcţionare a acesteia, răspunsuri la cele mai dese întrebări despre liberalizarea pieţei, drepturile şi obligaţiile furnizorilor de gaze şi ale consumatorilor, prezentarea modalităților de încheiere a contractelor de furnizare prin negociere bilaterală sau în sistem centralizat, avantajele și dezavantajele liberalizării pieţei.

27 octombrie 2016

Conferinţa BuzzCamp 2016 Iaşi (2)
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a găzduit o nouă ediţie a conferinţei BuzzCamp, cel mai longeviv eveniment din România dedicat dezvoltării personale, recrutării specializate şi orientării în carieră, la care au participat aprox. 100 de studenţi şi absolvenţi.

25 octombrie 2016

Conferinţa Iaşi Antreprenor 2016
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener şi gazdă a Conferinţei Iaşi Antreprenor 2016, organizată de agenţia de evenimente MB Event. Conferința a beneficiat de expertiza a peste 20 de speakeri și antreprenori cu experienţă. Subiecte abordate: tactici de creştere antreprenorială, modele unicat de antreprenoriat, structuri, programe şi evenimente de dezvoltare antreprenorială, poveşti de succes, surse de finanţare, dezbateri asupra conceptelor de antreprenoriat feminin, social, civic şi politic. De asemenea, s-a discutat despre strategii de dezvoltarea antreprenorială, modalităţ de a găsi parteneri importanţi pentru a creşte sau scala afacerea, potenţiali clienţi, posibilitatea de a însuşi practici antreprenoriale noi şi modele inovative de afaceri.

12 octombrie 2016

Conferinţă pe teme de fiscalitate
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în colaborare cu KPMG Romania, a organizat o conferinţă dedicată recentelor modificări aduse cadrului legislativ fiscal din România şi impactului acestora asupra mediului de afaceri. Reducerea cotei TVA, noile prevederi privind documentaţia aferentă preţurilor de transfer, reducerea impozitului pe dividende, prevederile referitoare la scutirea de la plata impozitului pe venit pentru persoanelor fizice care lucrează în domeniul cercetării-dezvoltării, introducerea principiului in dubio contra fiscum, au fost doar câteva dintre subiectele abordate într-o manieră interactivă cu cei aproape 100 de participanţi din rândul companiilor locale.

07 octombrie 2016

Dialogul antreprenorilor cu autorităţile publice locale
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat o întâlnire între reprezentanţi ai companiilor locale şi conducerea administraţiei publice ieşene: preşedintele Consiliului Judeţean, dl Maricel Popa şi primarul Iaşului, dl Mihai Chirica. Pe parcursul a aproape 3 ore, reprezentanţii administraţiei au discutat punctual cu antreprenorii pe subiecte precum: trafic şi transport local, reţeaua de drumuri judeţene, procedurile de avizare şi autorizare a construcţiilor, achiziţiile publice şi buna administrare a fondurilor publice, beneficierea de tratament egal pentru investitorii autohtoni cu cei străini în ceea ce priveşte facilităţile locale acordate.

În contextul în care autorităţile locale consideră că, în perspectiva unei dezvoltări sănătoase a Iaşului, este vitală o apropiere mai mare de mediul de afaceri, în sensul ascultării cu mai mare atenţie şi consecvenţă a semnalelor şi sugestiilor venite din fiecare domeniu de activitate, primarul Mihai Chirica a avansat ideea constituirii, cu sprijinul Camerei de Comerţ, a unui Consiliu Economic Consultativ. Acest consiliu, care va include reprezentanţi ai companiilor ieşene, va fi organizat sectorial şi se va întâlni trimestrial sau chiar mai des, dacă vor apărea situaţii speciale. Consiliul va primi atribuţii de analiză şi emitere de avize consultative asupra proiectelor de hotărâre ale Consiliului Local cu impact asupra mediului de afaceri. De asemenea, consiliul va propune proiecte de eficientizare a relaţiei dintre administraţie şi mediul de afaceri, iar Primăria va prelua problemele semnalate şi va efectua intervenţii în legislaţia locală sau la Guvern, în funcţie de natura acestora.

27 septembrie 2016

Workshop BVB pentru IT&C
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat, ca partener al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi al Ministerului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI), un workshop dedicat sprijinirii iniţiativei antreprenoriale în România din domeniul IT&C, dar şi din alte sectoare, în privinţa finanţării şi dezvoltării afacerilor prin intermediul pieţei de capital. În cadrul acestui workshop, antreprenorilor şi managerilor le-au fost prezentate oportunităţile disponibile pe piaţa de capital, paşii, procedurile şi cerinţele ce trebuie îndeplinite anterior intrării pe piaţa de capital, alături de beneficiile pe care le au companiile listate.

15 septembrie 2016

Vizita de lucru a Consilierului pentru Afaceri Economice şi Comerciale al Ambasadei României din Mexic, dl George Petruşan
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat o întrevedere a firmelor din Iaşi cu dl George Petruşan - Consilier Afaceri Economice şi Comerciale în cadrul Ambasadei României din Mexic. Discuţiile au vizat aspecte practice legate de cooperare economică şi oportunităţi de afaceri pe relaţia Mexic. În cadrul întâlnirii, dl Marian Berdan - preşedintele Grupului de Firme ELECTRA şi membru al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ, a împărtăşit din experienţa concretă a domniei sale în iniţierea relaţiilor de afaceri cu parteneri din Mexic, accesul pe această piaţă şi tipul de sprijin de care a beneficiat de la Ambasada noastră, ca om de afaceri român în accesarea unei pieţe străine.

28 iulie 2016016

Dezbatere privind cooperarea bilaterală
România - Republica Moldova
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost gazda unei întâlniri între reprezentanţi ai structurilor de sprijinire a afacerilor din România şi din Rep. Moldova, organizată cu sprijinul echipei DAL Consulting. Cu această ocazie, au fost puse bazele unui parteneriat între cele două reţele de incubatoare, RIAM (Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova) şi AICAR (Asociaţia Incubatoarelor şi Centrelor de Afaceri din România), atît la nivel de echipă managerială, cît şi la nivel de companii-rezidente.

11 iulie 2016

Vizita delegaţiei Ambasadei Macedoniei în România
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita E.S. Dl Pande Lazarevski, Ambasadorul Macedoniei în România şi a d-lui Şerban Dimitrie Sturdza, Consul Onorific al Macedoniei. Discuţiile s-au axat pe îmbunătăţirea cooperării bilaterale, în contextul viitoarei inaugurări a unui consulat onorific la Iaşi. Părţile au convenit intensificarea comunicării de informaţii de natură economică şi privind oportunităţile de afaceri.

30 iunie 2016

Vizita de lucru a şefului Misiunii economice
din cadrul Ambasadei Statului Israel, dl Matan Safran
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Numeroşi reprezentanţi ai mediului din afaceri ieşean s-au arătat interesaţi de oportunitatea stabilirii de parteneriate economice cu firme din Israel, participând la discuţiile cu dl Matan Safran, şeful Misiunii Economice din cadrul Ambasadei Statului Israel în România. Reuniunea a avut loc la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, iar discuţiile au durat circa două ore. Ataşatul comercial israelian şi-a reafirmat disponibilitatea de a-i sprijini pe antreprenorii locali în stabilirea de contacte cu firme din Israel.

24 iunie 2016

Întâlnire cu d-na Gențiana Şerbu
viitorul ambasador al României în Cuba
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi a avut o întâlnire cu d-na Gențiana Şerbu, propusă drept Ambasador al României în Republica Cuba. La întâlnire au mai participat dl Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iaşi, dl Ionel Constantin, Președinte executiv al Camerei Bilaterale România-Cuba şi, totodată, Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, dl Eugen-Andrei Constantin, Consilierul Președintelui Camerei de Comerț a României, precum şi oameni de afaceri din domeniile farmaceutic şi IT. Doamna Şerbu şi-a manifestat intenţia de sprijin după momentul preluării mandatului în Cuba, dorind să cunoască mai bine mediul de afaceri, administrativ, educaţional şi cultural din Iaşi. În cadrul discuţiilor, s-a conturat oportunitatea organizării în luna noiembrie a unei misiuni economice la Havana, la care vor fi invitate să participe şi companii din Iași.

23 iunie 2016

Vizita E.S. D-na Boutheina Labidi
Ambasadorul Republicii Tunisiene
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a avut plăcerea să primească vizita E.S. D-na Boutheina Labidi, Ambasadorul Republicii Tunisiene în România. Atât reprezentanții Camerei, cât și d-na Ambasador, au considerat oportună intensificarea schimbului de informaţii comerciale prin intermediul consilierilor Ambasadei Tunisiei, pentru fructificarea statutului de stat asociat UE și, totodată, recâștigarea încrederii reciproce în vederea refacerii legăturilor economice.

23 iunie 2016

Conferinţa #WebBiz
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener şi gazdă a Conferinţei #WebBiz - „Dezvoltare afacerilor de succes în mediul online”. Conferința a beneficiat de expertiza a 13 specialiști de top din industria online, ce au împărtășit celor 90 de participanţi experiențele proprii în: internet branding, webdesign, marketing online și social-media, în cadrul secţiunii generale, a seminariilor interactive şi a secţiunii de business networking.

22 iunie 2016

Seminar
Impactul noului Cod vamal al Uniunii Europene
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în colaborare cu Deloitte Romania, a organizat un seminar dedicate impactului noului Cod vamal al Uniunii Europene. Pe lângă expunerea abordării autorităţilor, a fost prezentat şi punctul de vedere al Deloitte Romania, însoţit de experienţa practică în materie cu privire la: măsuri tranzitorii pentru operațiunile aflate în derulare la 1 mai 2016; instrumente de securizare a valorii în vamă; prețurile de transfer și valoarea în vamă; vămuirea în România a mărfurilor aflate în alte state membre; garanții obligatorii; proceduri simplificate. Seminarul a fost unul interactiv, participanţii având posibilitatea să aducă în discuţie problemele specifice întâlnite în propria activitate.

25 mai 2016

Dezbatere
Fabricat în Iaşi - vino să cunoşti antreprenorii locali
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener şi gazdă a evenimentului „Fabricat în Iaşi”, la care au participat şi împărtăşit povestea lor antreprenori locali ce produc o varietate de bunuri, de la produse alimentare până la produse electrice şi electronice.

20 mai 2016

Vizita E.S. Dl Mile Vasic
Ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Într-un cadru destins, care s-a dorit mai puţin protocolar şi mai axat pe discuţii concrete şi constructive cu reprezentanţii Camerei de Comerţ, a fost trecut în revistă nivelul şi potenţialul relaţiilor bilaterale. Preşedintele Camerei a făcut o prezentare economică a Iaşului, avantajelor şi oportunităţilor investiţionale. Dl Vasic a exprimat întreaga deschidere a Ambasadei pentru încurajarea relaţiilor economice bilaterale, prin intermediul Ambasadei şi al Camerelor de Comerţ.

20 mai 2016

Dezbatere
IT&C leveraging growth industries capabilities
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener şi gazdă în organizarea evenimentului având drept obiectiv promovarea și creșterea vizibilității industriei IT&C din Iasi și regiunea Nord-Est atât în rândul investitorilor străini, cât și în rândul exportatorilor. Evenimentul a beneficiat de participarea d-lui Manuel Costescu, Secretar de Stat - Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat, precum şi a reprezentanţilor mediului de afaceri, ai mediului universitar şi ai autorităţilor locale.

17 mai 2016

Seminar în domeniul certificării
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat în parteneriat cu SRAC Cert un seminar dedicat certificării sistemelor de management al calităţii, mediului şi certificării produselor, care a oferit participanţilor o imagine de ansamblu pentru o înţelegere corectă a noutăţilor promovate de două dintre cele mai cunoscute şi utilizate standard: ISO 9001 şi ISO 14001, publicate la sfârşitul anului 2015. Au fost prezentate schimbările generate de noile ediţii ale standardelor, precum şi interpretarea cerinţelor legale de punere pe piaţă a produselor din domeniile reglementate: produse pentru construcţii, maşini, ascensoare, în vederea aplicării marcajului CE (UE).

07 aprilie 2016

Conferinţa BuzzCamp 2016 Iaşi (1)
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a găzduit conferinţa BuzzCamp, cel mai longeviv eveniment din România dedicat dezvoltării personale, recrutării specializate şi orientării în carieră, la care au participat peste 100 de studenţi şi absolvenţi.

30-31 martie 2016

Organizarea vizitei la Iaşi
a delegaţiei Ambasadei Vietnamului
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat vizita la Iaşi a E.S. Dl TRAN Thanh Cong - Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al R.S. Vietnam în România, vizită ce a avut drept scop întărirea relaţiilor de cooperare bilaterală. Delegaţia a mai avut în componenţa sa şi pe dl LE Ngoc Thi - consilier comercial şi dl LE Anh Tuan - secretar II în cadrul Ambasadei. Camera de Comerţ a organizat o serie de întrevederi cu autorităţile locale, la Instituţia Prefectului, la Consiliul Judeţean, la Primăria Municipiului Iaşi, cu mediul universitar, la Universitatea „Al. I. Cuza”, precum şi cu oameni de afaceri, la sediul Camerei. De asemenea, programul a mai cuprins şi vizitarea a două companii reprezentative din Iaşi, din industria farmaceutică şi industria mobilei, precum şi participarea membrilor delegaţiei, ca invitaţi speciali, la evenimentul de afaceri Global Manager Business Cocktail, alături de peste 100 de antreprenori, eveniment în care Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a avut rol de co-organizator.

23 martie 2016

Seminar pe teme de dreptul muncii
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi, a organizat un seminar dedicat noutăţilor legislative privind sănătatea şi securitatea în muncă, precum şi relaţiile de muncă. În cadrul unei discuţii aplicate şi pragmatice, cei 65 de participanţi au avut posibilitatea să solicite clarificări la propriile întrebări decurgând din activitatea curentă, obţinând şi răspunsuri concrete de la conducerea ITM Iaşi.

11 martie 2016

Întâlnire
Delegaţia oficială a Regiunii Vinnytsia (Ucraina)
Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Iaşi

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, dl Paul Butnariu, a participat la întâlnirea cu delegaţia oficială a Regiunii Vinnytsia (Ucraina), întâlnire găzduită de autorităţile publice locale. Cu această ocazie, Preşdintele CCI Iaşi a prezentat date cu privire la nivelul de dezvoltare a economiei locale, al relaţiilor economice bilaterale la nivel de regiune şi a susţinut poziţia mediului de afaceri în raport cu atragerea investiţiilor străine şi dezvoltarea infrastructurii de acces în regiune.

10 martie 2016

Seminar pe teme de fiscalitate
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în colaborare cu Deloitte Romania, a organizat un seminar pe teme de fiscalitate, în contextul noilor reglementări fiscale: preţurile de transfer, noile norme ale Codului Fiscal, impozitul de profit, taxa pe valoarea adăugată, taxele locale. Pe lângă expunerea abordării autorităţilor fiscale, a fost prezentat şi punctul de vedere al Deloitte Romania, însoţit de experienţa practică în materie. Seminarul a fost unul interactiv, participanţii având posibilitatea să aducă în discuţie problemele specifice întâlnite în propria activitate. La seminar au participat 40 de persoane: directori economici, auditori, analişti financiari, specialişti în fiscalitate şi contabili autorizaţi.

10 martie 2016

Dezbatere pe teme de mediu
şi colectare selectivă a deşeurilor
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener în organizarea inaugurării Centrului municipal de colectare selectivă a deşeurilor Iași, centru co-finanțat de Guvernul Norvegiei în cadrul Programului de Finanțare Inovare Verde în Industria din România şi dezvoltat de Asociația ECOTIC în parteneriat cu Primăria Iași și Salubris SA.

09 martie 2016

Dezbaterea
Perspectivele anului 2016 în accesarea fondurilor europene

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat o dezbatere pe tema fondurilor europene, având ca invitaţi oficiali din Ministerul Fondurilor Europene: dl Emanoil Radu Dascălu - Secretar de Stat şi dl Cătălin Gheran - Director General Programul Operaţional Infrastructura Mare. Dezbaterea a fost interactivă, participanţii obţinând răspunsuri punctuale la propriile întrebări, cu referire la programele operaţionale. La eveniment au participat 110 actuali şi potenţiali beneficiari ai finanţărilor europene.

10 februarie 2016

Conferinţa Afaceri.ro Iaşi 2016
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a fost partener şi gazdă pentru Conferinţa Afaceri.ro Iaşi 2016, iniţiată de Arhipelago Interactive. Evenimentul, la care au participat peste 120 de antreprenori, a abordat teme precum: noile finanţări active 2014-2020, modificările Codului Fiscal, utilizarea metodelor de marketing online în promovarea afacerii, nevoile specifice de instruire ale companiilor de pe piaţa locală, într-o serie de prezentări interactive, dezbateri şi ateliere de lucru.

20 ianuarie, 03 februarie, 17 februarie, 24 februarie, 24 martie

Dialogul mediului antrepenorial cu mediul politic
Seria de dezbateri publice "Pentru Iaşi"

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi s-a constituit în forum pentru dezbateri şi dialog cu mediul politic în interesul mediului de afaceri şi, implicit, al întregii comunităţi, creând posibilitatea, în mod echidistant, de exprimare a ideilor şi propunerilor cu privire la programele economice pe termen mediu şi lung, la nivel local şi regional.

19 ianuarie 2016

Întâlnire
E.S. Dl Hans Klemm, Ambasadorul SUA
şi reprezentanţii
Camerei de Comerţ Americane în România
Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi

Marţi, 19 ianuarie, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, dl Paul Butnariu, a participat la Masa rotundă cu tema "Stadiul investiţiilor străine în judeţul Iaşi şi oportunităţi de dezvoltare regională" organizată de Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi cu sprijinul AmCham - Camera de Comerţ Americană în România, cu participarea E.S. Dl Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România. Cu această ocazie, Preşdintele CCI Iaşi a prezentat date cu privire la nivelul de dezvoltare a economiei locale şi a susţinut poziţia mediului de afaceri în raport cu atragerea investiţiilor străine şi dezvoltarea infrastructurii de acces în regiune.

13 ianuarie 2016

Dialogul mediului de afaceri cu mediul politic şi administrativ
Conferinţă de presă - Maricel Popa

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi


Miercuri, 13 ianuarie, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a găzduit primul eveniment din anul 2016, din seria celor dedicate dialogului dintre mediul de afaceri şi cel politic şi administrativ. Aşa cum am precizat, unul dintre rolurile Camerei este să se constituie într-un forum pentru dezbateri şi dialog în interesul mediului de afaceri şi, implicit, al întregii comunităţi.

Primul invitat a fost dl Maricel Popa, pentru a face o informare publică asupra mandatului domniei sale de secretar de stat în Ministerul Economiei din perioada februarie 2013 - decembrie 2015.

Cu această ocazie, dl Maricel Popa a pus la dispoziţie un material care a atins repere ca: politicile industriale, resursele minerale neenergetice, transportul de gaze naturale ş.a., context în care dl Popa a exemplificat cu nişte cazuri în care s-a implicat direct, respectiv: C.E. Oltenia, care acum performează; Oltchim, care acum are un profit de 2 mil. euro; Cuprumin, care a ajuns la un echilibru financiar.

De asemenea, dl Maricel Popa a reliefat obiective prioritare care trebuie avute în vedere în perioada următoare, respectiv: susţinerea dezvoltării de parcuri industriale, de hub-uri energetice şi de clustere. În acest sens, dacă ar exista un management cu adevărat performant, Fortus-ul ar putea relansat atât ca entitate economică, dar şi ca parc industrial cu facilităţile aferente, având capacitatea de a genera 2-3.000 de noi locuri de muncă în cadrul unor investiţii străine. Totodată, dl Maricel Popa a avansat ideea posibilităţii deschiderii unui parc industrial în această primăvară, în zona limitrofă a Municipiului Iaşi.

Camera de Comerţ va fi rămâne consecventă în a invita în continuare la dialog reprezentanţii partidelor din întreg spectrul politic şi ai administraţiei cu mediul de afaceri ieşean, creând astfel posibilitatea, în mod echidistant, de exprimare a ideilor şi propunerilor cu privire la programele economice pe termen mediu şi lung, la nivel local, regional şi naţional.

 
 
Parteneri media:
Contact: cciasi@cciasi.ro Vizitati-ne si pe Facebook