Camera de Comert si Industrie Iasi

Soluționarea litigiilor prin
arbitraj comercial
 
Servicii suport
pentru mediul de afaceri
 
 
Certificate
și acte constatatoare
 
Standarde europene și internaționale
CZI ASRO IAȘI
 
Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM)
 
 
Informații de afaceri
 
 
 
Pregătire și perfecționare profesională
 
Cursuri autorizate
Recunoașterea performanței
 
Reprezentarea
mediului de afaceri
 
 
Despre noi
 
Organizare și conducere
 
 
Rețeaua Camerelor de Comerț
România
Camera de Comert si Industrie a Romaniei
Camerele Judetene
Europa
Eurochambres
Global
International Chamber of CommerceTEACH4SD
Lead the transition - Centres of Vocational Excellence
Transforming Education Area and Competency Hub
for Sustainable Development

Camera de Comerț și Industrie Iași implementează proiectul „TEACH4SD - Transforming Education Area and Competency Hub for Sustainable Development”, proiect cofinanțat prin programul ERASMUS-EDU-2022-PEX-COVE - Partnership for Excellence - Centres of Vocational Excellence.

Camera de Comerț și Industrie Iași face parte dintr-un consorțiu ce cuprinde 16 parteneri din 5 țări: Danemarca, Belgia, România, Spania, Regatul Țărilor de Jos.

Proiectul se concentrează pe formarea profesorilor și pe dezvoltarea de materiale didactice inovatoare pentru a contribui la eforturile de dezvoltare durabilă prevăzute în Green Deal.

Proiectul va înființa cinci Centre de Excelență Vocațională, fiecare pe câte un subiect, ce acoperă: sănătate, comerț, antreprenoriat, îmbrăcăminte & textile, construcții.

Platforma Europeană a Centrelor de Excelență Vocațională va lega cele cinci centre care vor dezvolta o Academie Digitală ce oferă competențe de durabilitate (competențe transversale și tehnice) pentru educație și formare, perfecţionare, precum și schimb de bune practici.

Perioada de implementare: 15.06.2023-14.06.2027.
Bugetul proiectului: 3.997.020 euro.

Partenerii din România din cadrul consorțiului: Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași și Camera de Comerț și Industrie Iași.

Consorțiul include, alături de parteneri educaționali, două camere de comerț și industrie, respectiv cele din Barcelona și Iași.

Website: https://www.teach4sd.eu/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/teach4sd/

 


14 Iunie 2024

Sesiune de lucru a echipei proiectului TEACH4SD, derulată la Facultatea de Construcții și Instalații din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi.


22 Mai 2024

Dacă sunteți interesați de dezvoltarea durabilă în sectorul sănătății, vă invităm să luați parte la o o foarte interesantă discuție: Webinarul ESD Talk #2 - Uncovering Skills for The Future in Healthcare - Descoperirea competențelor necesare în viitor pentru domeniul sănătății.

Această discuție va analiza sectorul sănătății din perspectiva competențelor. Sectorul asistenței medicale se confruntă în prezent cu creșterea populației în vârstă și consecințele acesteia (ex.. bolile legate de vârstă), cu implicare directă în privința condițiilor și configurației viitoare pe piața muncii.

Invitați:
- Claire Nassiet, Head of Innovation Adoption & healthcare transformation, European Institute of Innovation and Technology - EIT Health
- Matilda Åberg-Wennerholm, Partnership /Collaboration Lead, EIT Health Scandinavia
- Susanne Jastrup, Head of Education for the nursing programme in VIA University College
- Sigrid Amalie Beierholm, student ambassador for SDG Ambassador corps at VIA University College
- Birgitte Woge Nielsen, educator at VIA University College

Moderator:
- Jeppe K. Christensen, Head of Research Programme & TEACH4SD, VIA University College (Danemarca)

Confirmarea participării: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx


15 Aprilie 2024

Camera de Comerț și Industrie Iași a organizat și găzduit o foarte interesantă întâlnire la care au participat reprezentanți din învățământul superior, preuniversitar și mediul de afaceri, în cadrul proiectului TEACH4SD - Lead the transition.

Alături de partenerii noștri de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi și Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași, lucrăm pentru a integra și scala abordările certificate privind Educația pentru Dezvoltare Durabilă.

Ne-au fost alături și partenerii de la VIA University College (Aarhus, Danemarca) și Central Denmark EU Office, cărora le-am oferit - cu ajutorul reprezentanților sectorului construcțiilor prezenți, care ne-au împărtășit cu generozitate și răbdare informații pe parcursul a două ore - o imagine de ansamblu a sectorului construcțiilor: stadiu de dezvoltare, dinamică, perspective, forță de muncă, formare profesională, impact de mediu, gestiunea deșeurilor etc.

Workshop-ul public a fost urmat de o ședință internă de proiect, găzduită de asemenea de CCI Iași.

 


23 Ianuarie 2024

O discuție deosebit de interesantă în cadrul webinarului ESD Talk #1 organizat în cadrul proiectului TEACH4SD - Lead the transition.

Vera Leuner, Policy Officer, Comisia Europeană - Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune - a prezentat celor peste 50 de participanți modul în care Comisia abordează educația în spiritul dezvoltării sustenabile.

Evenimentul a fost moderat de Jeppe Kiel Christensen - VIA University College, liderul proiectului.


26-27 Octombrie 2024

Camera de Comerț și Industrie Iași a fost reprezentată în cadrul primei conferințe cu public, precum și la un workshop, în cadrul proiectului TEACH4SD - Lead the transition.

O excelentă ocazie de a ne reîntâlni cu prietenii noștri de la Camera de Comerț din Barcelona, dar și de a ne face noi prieteni din domeniul educației și al structurilor de sprijinire a afacerilor din Danemarca, Belgia, Spania și Țările de Jos.

Evenimentele s-au derulat la VIA University College, Arrhus, Danemarca.

 
 
 
Parteneri media:
Contact: cciasi@cciasi.ro Vizitati-ne si pe Facebook